19 / 05 / 2024

Didim'de tapusunu alamayan 1.500 kişi bulunuyor

Didim'de tapusunu alamayan 1.500 kişi bulunuyor

Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, ilçede çeşitli nedenlerle tapusunu alamayan bin 500 yabancı uyruklunun bulunduğunu söyledi



Osman Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Didim'de emlak sektörünün 2002-2003 tarihinden itibaren çok hızlı bir gelişme sürecine girdiğini, yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekmesiyle bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağladığını ifade etti.

Bu yoğun ilgi ve büyümenin 2008 başına kadar sürdüğünü anlatan Coşkun, ABD'den başlayarak tüm dünya ülkelerini de kapsayan küresel ekonomik krizle birlikte inşaat sektörünün durma noktasına geldiğini söyledi.

Coşkun, müteahhitlerin krizin de etkisiyle inşaat ve vergi borçlarını ödeyebilmek için banka ve finans kuruluşlarından aldığı kredileri ödeyememesi nedeniyle ev ve iş yerlerine haciz işlemleri ile karşılaştığını, bu durumda yabancılara sattığı evin askeri izin yazılarının gecikmesiyle yaklaşık 6 ile 9 ay tapuyu üçüncü şahıslara vererek borçlarını ödemeye çalıştığını veya ipotek borcundan dolayı evleri ipotek altına alınarak, satışı durdurduğunu anlattı.

Coşkun, evi satın alan yabancı uyrukluların, paralarını ödemelerine rağmen tapularını alamadıklarını kaydetti.

Tapusunu alamayan veya mağdur durumda bulunan yabancı sayısının bin 500 civarında bulunduğunu ifade eden Coşkun, bunun sahil kenarındaki bütün turizm bölgelerini kapsadığını, acilen çözüm bulunması gereken bir sorun oluşturduğunu kaydetti.

-İMAR PLANLARI KONUSUNDA CİDDİ EKONOMİK KAYIP-
Didim'deki emlak sektöründe, imar planları konusunda da ciddi bir ekonomik sorun yaşandığını savunan Coşkun, esnafın krizde satışını artırabilmek için çeşitli promosyonlar düzenlediğini ifade etti. Coşkun, şunları kaydetti:

"Didim'de krizin de etkisiyle müteahhitlerin elinde ciddi bir konut stoku oluşmuştur. Bu konut stokları, fiyatların düşmesine ve krizin derinleşmesine sebep olmuştur. Çeşitli fuarlara katılmak istense de bu tür etkinlikler maddi külfet oluşturmaktadır. Bakanlık olarak turizm fuarlarında olduğu gibi emlak fuarında da sektörde faaliyet gösteren temsilcilerimizin bu fuarlara katılımını ve stantların tahsisini talep ediyoruz."
AA


Geri Dön