Genel

DİKA'dan altyapıya destek!

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) "Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı" bilgilendirme ve uygulamalı Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) Eğitimi Toplantısı Mardin 'de gerçekleştirildi.


Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) "Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı" bilgilendirme ve uygulamalı Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) Eğitimi Toplantısı Mardin'de gerçekleştirildi. 

Ajans tarafından ilk defa proje başına 2 milyon TL'ye kadar destek verilecek olan özel sektör dışında kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla halka yönelik "Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı" bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Bununla birlikte progra-ma başvurunun online olarak internet üzerinden yapılacağı Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) Uygulamalı Eğitimi saat 09.30 17.30 saatleri arasında Mardin Yay Grand Otel'de gerçekleştirildi. 

Program dört bölümden oluşan oturumlarla gerçekleştirilen program. Konuşmacı olarak, proje ve sözleşme yönetmeni uzmanlarından Esra Avşar ve Fırat Elmas proje hakkında katılımcıları bilgilendirdiler. 

kalitesinin artırılması ve çevresel sorunların sürdürülebilir bir yaklaşımla çözülmesi, bölge'nin yaşanabilirlik düzeyinin artırılması olduğuna dikkat çekerek, 26 Ajans içerisinde KOBİ'ye hibe vermeyen tek ajans olduklarını belirtti. 

Fırat Elmas, program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam tutar 14 Uzman Fırat Elmas bu programın amacı kentsel yaşam Milyon 200 Bin TL olduğunu. Proje başına verilecek olan destek miktarı asgari ise 500 Bin TL, azami 2 Milyon TL olacağını ifade eden Elmas, ayrıca Mali Destek Programı proje teklif çağrısı başvuruları 2 Mart 2015 Saat 17.30'da sona ereceğini söyledi. 

Programa katılımcı ola-rak, proje sahipleri Belediyeler, Belediye Birlikleri, Orman İşletme Müdürlükleri, Su ve Kanalizasyon İdarecileri katıldı. 

Uzman Fırat Elmas, "Programın birinci öncelikli destek konuları içme ve kullanma suyu ile atık su yönetiminin etkin bir şekilde yürütülmesine yönelik olarak su arıtma tesislerinin kurulması, mevcut olanlarında kapasitele-rinin geliştirilin elidir/'dedi. 

Elmas, Programın dört ili kapsadığını, Şırnak kısmını tamamladıklarını, bu günde Mardin programını tamamlayacaklarını ifade ederek, atık ayrıştırma ve atık geri dönüşüm tesisleri ile yer altı çöp konteynır sisteminin kurulması hakkında çeşitli bilgiler verdi. 

İlçelerden programa katılan birim yetkilileri ise; Mardin'in Büyük Şehir olması sebebiyle, projenin ilçeleri kapsamadığını, dolayısı ile hazırlayıp ajansa sunulacak projelerin geri döneceğini belirterek, toplantıya boşuna katıldık diye sitem ettiler. 

Uzman Esra Avşar ise. 

Program sonunda Kalkınma Ajansı yönetim Sistemi (KAYS) hakkında bilgiler vererek katılımcıların sisteme nasıl kayıt yapacaklarını uygulamalı olarak anlattı


Kıratım