Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar?
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tarihi belli oldu. Sınava girecek adaylar, Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar? diye sorguluyor. İşte detaylar...DGS başvuru ücreti ise araştırılan konular arasında yer alıyor
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tarihi belli oldu. DGS başvuru ücreti ise araştırılan konular arasında yer alıyor. ÖSYM tarafından DGS başvuru kılavuzu açıklandıktan sonra netleşecek. Adaylar, "DGS başvuru ücreti kaç TL, 2023 DGS başvuru nasıl yapılır? Dikey Geçiş Sınavı'na kimler başvuracak, şartları nedir?" sorularının yanıtı merak ediliyor.
Peki, Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar...
DGS her sene olduğu gibi bu sene de uygulanacak. Eğitimini lisansa tamamlamak isteyen adaylar, DGS başvuru tarihi, ücreti, şartları hakkında bilgileri öğrenmek istiyor.
DGS 2023 SINAV ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?
DGS başvuru kılavuzu henüz açıklanmadı. Fakat geçtiğimiz sene,başvuru ücreti 190 lira olarak belirlenmişti. ÖSYM tarafından yayımlanacak DGS başvuru kılavuzu ile sınav başvuru ücretleri netleşecek. Başvuru ücreti açıklandığında haberimiz güncellenecektir.
DGS BAŞVURU TARİHİ 2023 NE ZAMAN?
DGS başvuru işlemleri 29 Mayıs 2023'te başlıyor. 5 Haziran'da ise tamamlanıyor.
DGS 2023 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?
DGS 16 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşecek.
DGS BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?
DGS başvuru işlemi, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor.
DGS BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?
DGS ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı olarak yapılıyor. Dikey Geçiş Sınavına yükseköğretim kurumlarının iki senelik ön lisans programını başarı ile tamamlamış olan adaylar girebilir. Bunun dışında açık öğretimden de 2 senelik bölüm bitirenler DGS'ye girme hakkı bulunuyor.
Dikey Geçiş Sınavına giren öğrenciler başarılı bir puan alırsa herhangi bir yüksek öğretim kurumunda tamamlamış oldukları eğitimi dört yıla tamamlarlar. Lise mezunu, açık öğretim dört senelik lisans mezunu ya da lisans mezunları DGS'ye giremez.
DGS sınavı yükseköğretim kurumlarının lisans bölümlerine geçiş yapmak isteyen öğrencilerin girmesi gereken bir sınav çeşitidir.
DGS'ye girecek adaylara 60 Türkçe ve 60 matematik olmak üzere toplam 120 soru soruluyor. 150 dakikalık sınav süresi içerisinde öğrenci adaylarından, lisans öğrenimdeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerisinin ölçülmesine yönelik hazırlanmış olan soruları yanıtlamaları bekleniyor.
Şahinbey Belediyesi'nden büyük fırsat! Tam 23 imarlı arsa satacak! Kaçırmayın!