Ulaşım

Dikkat! 15 Temmuz'da ulaşımın ücretsiz olacağı hatlar ve iller peş peşe açıklandı!

15 Temmuz'da toplu taşımalara ilişkin alınan Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...Kurban Bayramı tatili sebebiyle 9-12 Temmuz günleri arasında toplu taşıma bedava olarak hizmet vermişti

15 Temmuz'da toplu taşıma tarifesi milyonlarca vatandaşın gündeminde bulunuyor. Kurban Bayramı tatili sebebiyle 9-12 Temmuz günleri arasında toplu taşıma bedava olarak hizmet vermişti. 

Bu kapsamda vatandaşlar, resmi tatiller arasında yer alan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün gelişiyle birlikte metro, vapur, tramvay, metrobüs ve İETT'nin ücretsiz olup olmayacağı sorusuna yanıt arıyor.

Konuya ilişkin resmi açıklama geldi. İşte, 15 Temmuz toplu taşıma tarifesine dair tüm detaylar...
 

15 Temmuz'da toplu taşıma devada mı, ücretsiz mi? sorusu toplu taşıma kullanacak vatandaşlar tarafından merakla sorgulanıyor. Geçen yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatili sebebiyle toplu taşımalar ücretsiz hizmet sağlamıştı.

15 Temmuz Cuma günü metro, metrobüs ve İETT'nin ücretsiz olup olmayacağı İBB ve bazı belediyeler tarafından yapılan duyurular neticesinde netlik kazandı. 

İSTANBUL'DA METRO, METROBÜS, MARMARAY VE İETT BEDAVA MI OLACAK? 

Habertürk'te yer alan detaylara göre, 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi sorusu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile cevap buldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Marmaray, Metro, İett, Tramvay ve Şehir Hatları gibi toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet verecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklama şu şekilde; "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçları ücretsiz olacaktır. 

ÜÇ BÜYÜK ŞEHİRDE METRO ÜCRETSİZ OLACAK!

Ahaber'de yer alan detaylara göre, 15 Temmuz'da üç büyük şehirde metro seferleri ücretsiz hizmet sağlayacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle üç büyük şehirde metro seferleri ücretsiz hizmet sunacak. Uygulamaya dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle üç büyük şehirde metro seferleri ücretsiz olacak. Uygulamaya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda "15 Temmuz Demokrasi ve milli birlik günü münasebetiyle, 15/7/2023 Cumartesi günü Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro seferlerinden yararlanacak olanlar, 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı kanunun 1'inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaftır." ifadeleri kullanıldı.

Katma Değer Vergisi yüzde 20'ye yükseltildi! KDV artışı Resmi Gazete'de! 

Altın şaha kalktı! Gram altın fırladı! Çeyrek, yarım altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 7 Temmuz 2023 altın fiyatları

THY Haziran ayında 7,7 milyon yolcu taşıdı!