Dikkat! Altında yeni 'rekor' tahmini: İlk kez tarih verdiler
JPMorgan, altını önemli bir yatırım fırsatı gördüklerini açıklayarak değerli metalin 2024 sonuna dek rekor seviyelere ulaşacağı tahmininde bulundu. İşte detaylar... Peki yıl sonunda altın ne kadar olacak? İşte JPMorgan'dan altında rekor tahmini
JPMorgan muhtemel bir ABD resesyonu evvelinde altını önemli bir yatırım fırsatı gördüklerini açıkladı. Peki yıl sonunda altın ne kadar olacak? İşte JPMorgan'dan altında rekor tahmini...
JPMorgan, altında önemli bir yatırım fırsatı gördüğünü belirterek, altının 2024 sonuna dek rekor seviyelere tırmanacağını öngördü. Bankanın Küresel Emtia Araştırma İcra Direktörü Greg Shearer, muhtemel bir ABD resesyonu öncesinde altının cazip bir yatırım aracı olacağını ve yıl sonunda fiyatların 2 bin doların üstüne çıkacağını söyledi.
Shearer, ABD'de düşen reel getirilerin Federal Reserve'in (Fed) önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde faiz indirimine gitmesiyle altın için "kayda değer bir itici güç" olacağını vurguladı. Altın, geçtiğimiz 12 ayda merkez bankalarının alımları ve güvenli liman talepleriyle desteklenerek yüzde 15 değer kazandı. Mayıs ayında 2020 yılında ulaşılan 2. bin 75 dolarlık rekor seviyeye yaklaşmıştı.
JPMorgan, ABD'de bir resesyon olasılığının artması nedeniyle 2024'ün son çeyreğinde altının onsu için hedef fiyatını 2.175 dolar olarak belirledi. Bu durum, altının önümüzdeki dönemde yatırımcılar için çekici bir seçenek olacağı beklentisini güçlendirdi.
Shearer, altın ve gümüşe uzun süreli yatırım yapmanın döngü sonu çeşitlendiricisi olarak ve yakın gelecekte iyi bir performans gösterme potansiyeliyle birlikte mantıklı bir tercih olduğunu ifade etti.
Altının güvenli liman niteliği ve rezerv varlığı olarak görülmesi, yatırımcıların ekonomik belirsizlik dönemlerinde ve para politikasında gevşeme beklentisi olduğunda altına olan talebi artırmıştır. Bu nedenle, altın, gelecek dönemde finansal piyasalardaki dalgalanmalardan etkilenmek istemeyen yatırımcılar için önemli bir korunma aracı olarak değerini koruyabilir.
Öte taraftan merkez bankalarının satın alımlarının fiyatlar için güçlü bir katalizör olması gibi fiziksel talebi etkileyen diğer faktörler de mevcut.
Jeopolitik risklerin altını hükümetler için daha da cazip hale getirdiğini belirten Shearer, “Burada gerçekten satın alma ve para birimleri dışında varlıkları çeşitlendirmeye yönelik bir istek görüyoruz” dedi.
Aman dikkat! Taksilerde 'kısa mesafe' karmaşası!
Fed’den UBS’ye 268,5 milyon dolarlık rekor ceza
Rusya’da dijital ruble dönemi başlıyor!