Ekonomi

Dikkat! Bakanlık harekete geçti! ‘Efsane Cuma' kampanyaları için önemli uyarı! 

Ticaret Bakanlığı, "Efsane Cuma İndirimleri" kampanyalarına için önemli bir uyarıda bulundu. Elektronik satış platformlarına yönelik hazırlanan kılavuzda, indirimlerde uyulması gereken kurallar belirtildi. İşte o kurallar ve diğer detaylar... Harekete geçen bakanlık, elektronik satış platformlarına yönelik bir kılavuz düzenledi ve bu kılavuzda indirimlerde uyulması gereken kuralları açıkladı

Ticaret Bakanlığı "Efsane Cuma İndirimleri" adıyla internet üzerinden yapılan kampanyalarda tüketicilerin mağdur edilmemesi için düğmeye bastı. Harekete geçen bakanlık, elektronik satış platformlarına yönelik bir kılavuz düzenledi ve bu kılavuzda indirimlerde uyulması gereken kuralları açıkladı. Buna göre, indirim sürecinde her bir ürünün indirimli fiyatının yanı sıra “30 gün içinde uygulanan en düşük fiyatı” yada “bir önceki fiyatı” da tüketicilere gösterilecek. 

İndirimli satışlarda kapsamı anlatan ifadeler okunabilir şekilde düzenlenecek. İndirim mağazadaki veya bir kategorideki bütün ürünler için geçerli olmadıkça "tümü" veya "her şey" gibi ifadelere yer verilmeyecek. 

"3 al 2 öde", "1 alana 1 bedava" yada "2. ürüne yüzde 20 indirim" gibi koşullu satışlar, indirim olarak değerlendirilmeyecek, bu satışlar indirimli ürünler kategorisinde yer alamayacak.

TAKSİT TUTARI GÖSTERİLMESİ ZORUNLU OLACAK!

Ayrıca indirim kartları ve kuponlar gibi uygulamalar da indirimli satıştan sayılmayacak. Taksitli satış reklamlarında, toplam fiyat, taksit sayısı ve taksit tutarının birlikte gösterilmesi zorunlu olacak. 

Yurt dışı paket tur ve eğitim programlarının satış fiyatlarında da Türk Lirası kullanılacak. 

‘YALNIZCA' VEYA 'SADECE' İFADELERİ YASAK OLACAK!

Özellikle çocukları hedef alan kampanyalarda satılan ürünün fiyatının düşük olduğu algısı oluşturacak şekilde, “yalnızca” yada “sadece” gibi ifadelerin kullanılması yasak olacak.

Çocuklar, internette gördükleri bir ürünü almak için ebeveynlerini ikna etmeye teşvik edilmeyecek. Yaşlılar ve engellilere yönelik reklamlara dikkat gösterilecek ve daha fazla özenilecek.

Editör Notu: Bu haber 27  Ekim 2022 tarihinde saat 19: 10'da yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 59  kuruş, euro 18 lira 59 kuruş, altının gramı ise 995 lira değerindedir.

10 bin 8 TL'ye varan yardım! Başvurular e-Devlet'ten!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Ehliyet yenileme ücreti belli oldu!

Asgari ücret için bir açıklama daha! Canlı yayında rakam değil, yüzde verdi!