Ekonomi

İş arayanlar dikkat! Bakmadan geçmeyin! En fazla eleman bu meslekler için aranıyor!

Türkiye ve dünyada milyonlarca insan iş arıyor. Peki ya şirketler çok hangi meslek sahibi elemanları arıyor?İş dünyasının sosyal paylaşım platform LinkedIn, son dönemde en fazla eleman aranan meslekleri açıkladı. İşte o meslekler…

LinkedIn tarafından açıkladığı verilere göre, son yıllarda  müşteri ilişkileri danışmanı, satış geliştirme temsilcisi, bulut mühendisi ve siber güvenlik uzmanı en çok ihtiyaç duyulan pozisyonlar oldu.

İş yaşamındaki kişilerin sıkça kullandığı sosyal paylaşım platformu LinkedIn tarafından bu hafta yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre, müşteri ilişkileri danışmanı, satış geliştirme temsilcisi, bulut mühendisi ve siber güvenlik uzmanı dünya genelinde şirketlerin en çok ihtiyaç duyduğu pozisyonlar olarak duyuruldu.

Açıklamaya göre, bu sene küresel ekonomide yaşanan sorunlar nedeniyle personele olan talep azalırken, diğer yandan işverenler en sıcak roller için yeterli sayıda aday bulamamaya başladı. Araştırmaya göre, son beş yıldaki ilanlar üzerinden derlenen veriler ise en çok aranan pozisyonlar satış elemanı, bulut teknolojisi ve siber güvenlik alanlarında oldu.

GÜVENLİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE ALANLARI ÖNE ÇIKIYOR

Konuyla ilgili konuşan LinkedIn yöneticisi Josh Graff bu yıl, şirketlerin günün büyük sorunlarını çözmelerine yardımcı olabilecek personel almaya devam edeceğini ve 2023 senesinde bu zorlukların sürdürülebilirlik ve siber güvenlik olacağını vurguladı.

Küresel ekonominin karşı karşıya olduğu belirsizliğe rağmen, işletmelerin hâlâ büyümek istediğine vurgu yapan Graff, bunun da satış rollerine hâlâ yüksek talep olduğu anlamına geldiğini söyledi.

KAMYON ŞOFÖRÜ AÇIĞI VAR!

Verilere göre, İngiltere genelinde en hızlı büyüyen pozisyon müşteri deneyimi uzmanı olurken Fransa’da büyüme odaklı pazarlama yöneticisi, Almanya genelinde ise satış geliştirme uzmanı oldu.

Diğer taraftan açıklanan verilerde, insan kaynakları, oyun geliştiricisi, ve kamyon şoförü pozisyonlarındaki açıklar dikkat çekti.

Veriler ayrıca, siber güvenlik uzmanı, sürdürülebilirlik yöneticisi, enerji komisyoncusu ve bulut mühendisi pozisyonlarının da en hızlı büyüyen ve son dönemde en çok aranan pozisyonlar arasında yer aldığını ortaya koydu.

LinkedIn verilerine göre, finans ve teknoloji sektörlerindeki toplu işten çıkarmalara rağmen, müşteri ilişkileri, satış veya ürün operasyonlarında uzmanlaşanlar için fırsatlar halen mevcut.

ÇALIŞANLARIN ÇOĞU İŞİNDEN MEMNUN DEĞİL

Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen LinkedIn’in baş ekonomisti Karin Kimbrough ise, şirketlerin yetenekleri çekmek ve elde tutmak için hâlâ çok çalışması gerektiğini vurguladı.

LinkedIn verilerinde ayrıca 2023’te iş değiştirmek isteyen çok sayıda insan olduğu ortaya çıktı. İngiltere’deki kullanıcıların yaklaşık yüzde 60’ı bu sene iş değiştirmeyi düşünürken, İtalyanların yaklaşık yarısı işten ayrılmanın ana motivasyonunun daha yüksek ücret talebi olduğunu bildirdi.