27 / 04 / 2024

Dikkat! Bayramda marketler açık mı, kapalı mı olacak?

Dikkat! Bayramda marketler açık mı, kapalı mı olacak?

Tam kapanma döneminde girilen Ramazan Bayramı'nda yasaklar devam ederken, bayramdan önce alışverişlerini tamamlamak isteyen vatandaşlar bayramda marketler açık mı kapalı mı sorusuna yanıt arıyor...



Bu sene Ramazan Bayramı 13-14-15 Mayıs tarihlerinde olacak. Tam kapanmanın devam ettiği bu günlerde, en çok araştırılan ve merak edilen konu ise bayramda marketlerin açık olup olmayacağı. Peki Ramazan Bayramı'nda marketler açık mı, çalışma saatleri kaç? İşte merak edilenler...

 Dikkat! Bayramda marketler açık mı, kapalı mı olacak?

BAYRAMDA MARKETLER AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan tam kapanma genelgesi üç gün sürecek olan Ramazan Bayramı'nı da kapsıyor. Bu nedenle tam kapanma süresince geçerli olan market çalışma saatleri Ramazan Bayramı boyunca devam edecek.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; hafta içi ve hafta sonunda  marketler Ramazan Bayramı'nda da saat 10.00-17.00 arasında hizmet verebilecek. Marketlerin bayram mesaisi değişiklik göstermektedir. Bazı marketler bayramın ilk iki günü çalışanlarına bayram izni verebiliyor.

 Dikkat! Bayramda marketler açık mı, kapalı mı olacak?

AİLECEK MARKETE GİTMEK YASAK

Genelgede önemli ayrıntılardan bir tanesi de marketlerle ilgili. "Fırın, market, bakkal, kasap, manav, kuruyemişçi veya tatlıcılara çıkış serbestisinin maksadını aşan şekilde kullanımının önlenmesi amacıyla kolluk kuvvetleri tarafından her türlü tedbir alınacak ve yapılacak denetimlerde bu hususların kontrolü özellikle sağlanacak" denilen ilgili maddede, parantez içerisinde "Markete ailece gidilmesi gibi" ifadesi de yer alıyor.

Hafta sonu marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Tam kapanmada güncel muafiyet listesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön