27 / 04 / 2024

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.



Ev sahibi ve kiracılar arasındaki arasındaki kavgalar devam ederken, yüzde 25 sınırlaması mahkemelerde görülen davaları kangren haline getiriyor. Mülk sahipleri ile kiracılar arasında yapılan kira sözleşmeleri dava sürecinde iki taraf için de bağlayıcı özellik taşıyor. Bu nedenle yapılan kira kontratlarındaki maddeler hayati önem taşıyor.

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat M. Güray Küçük, https://twitter.com/mguraykucuk X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dava açmadan önce kira sözleşmelerini incelerken hangi detaylara dikkat edilmesi gerektiğini sıraladı. Güray’ın kira sözleşmelerini incelerken detayları atlamamak adına, hazırladığı ve kullandığı check list ev sahiplerin yeni kira sözleşmeleri için de yol gösterici.

İşte kira sözleşmesinde olması gerekenler 

Güray Küçük'ün paylaşımına gelen yorumlar 


Geri Dön