Otomobil

Dikkat! Xiaomi'den elektrikli otomobil hamlesi! 10 milyar dolarlık yatırım!

Xiaomi üst düzey yöneticisi, Xiaomi'nin ilk elektrikli otomobil modellerinin üçüncü çeyrekte piyasaya çıkacağını açıkladı. Dünyadaki birçok ülkede elektrikli otomobillere karşı her geçen gün artan talep doğrultusunda bir çok marka, araçlarını elektriklendirmeye başladı. Detaylar haberimizde...Dünyadaki birçok ülkede elektrikli otomobillere karşı her geçen gün artan talep doğrultusunda bir çok marka, araçlarını elektriklendirmeye başladı

Xiaomi üst düzey yöneticisi, Xiaomi'nin ilk elektrikli otomobil modellerinin üçüncü çeyrekte piyasaya çıkacağını açıkladı. Dünyadaki birçok ülkede elektrikli otomobillere karşı her geçen gün artan talep doğrultusunda bir çok marka, araçlarını elektriklendirmeye başladı. Bunlardan bir taneside Xiaomi oldu.

Xiaomi, ilk elektrikli otomobili hakkında açıklamalar yapmaya devam ediyor. Xiaomi diğer firmalardan farklı olarak, ilk elektrikli otomobili hakkında hiçbir bilgiyi saklamadan her şeyi herkesin gözü önünde yapmaya devam ediyor. Ayrıca Xiaomi, son günlerde otomobilin görünümü üzerinde çalışıyor. Peki Xiaomi elektrikli otomobil, ne zaman piyasaya çıkarılacak? Fiyatı ne kadar olucak? Sorularının cevabı haberimizde...

3. Çeyrekte otomobil severlerle buluşacak

Xiaomi'nin Pekin-Tianjin CEO'su Luo Baojun, Xiaomi'nin ilk elektrikli otomobil modelini bu senenin üçüncü çeyreğinde tanıyacağını ve çıtayı zirveye taşıyacağını belirtti. Xiaomi Automobile, senelik 300 bin otomobil üretimi gerçekleştirmek için Pekin Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi'nde tesis kurmayı hedefliyor.

Xiaomi'nin ilk elektrikli otomobili 2024 sensinin yarısında montajının tamamlanması bekleniyor. Xiaomi elektrikli SUV modeli olacağını anlatan kurucu Lei Jun, otomobilin fiyatının 15 ile 45 bin dolara aralığında olacağını açıkladı. Xiaomi, elektrikli otomobil için yüksek rakamları gözden çıkardığını belirterek, önümüzdeki 10 sene içerisinde itam 10 milyar dolarlık yatırım yapacağını da söyledi.

Editörün notu: Bu haber 22 Mart 2022 20.59'da yazılmıştır. An itibariyle dolar kuru 14 lira 84 kuruş, euro 16 lira 43 kuruş, altının gramı ise 921 lira 53 kuruş değerinde.

İremnaz KÖSEOĞLU/Emlakkulisi.com

Fiat Egea Mart ayında ikinci kez zamlandı! İşte 22 Mart 2022 Fiyat Listesi...

Dacia Duster'dan ÖTV indirimi! 227 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla!

Araba alacaklar bu listeye bakmadan karar vermeyin! İşte 21 Mart otomobil kampanyaları!

Fiat Egea Cross Wagon'a 10 bin Türk Lirası indirim! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Araba alacaklar bu listeye bakmadan karar vermeyin! İşte 21 Mart otomobil kampanyaları!