27 / 04 / 2024

Dilovası'nda 33 tesisin toplu açılış töreni gerçekleşti!

Dilovası'nda 33 tesisin toplu açılış töreni gerçekleşti!

Dilovası’nda faaliyet gösteren İMES Makina İhtisas OSB’deki firmaların toplu açılış töreni gerçekleşti. Programda konuşan İMES OSB Başkanı Süheyl Erboz, bir yılda 1 milyar dolar ihracatı hedeflediklerini söyledi.



İMES Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) son 1 buçuk sene içerisinde üretime başlayan 33 tesisin temsili açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri ışık’ın katıldığı törenle yapıldı. Törende ayrıca inşaat halinde olan 79 tesisi temsilen bir firmaya ‘Yapı Kullanma İzin Belgesi’, inşaat ruhsatı aşamasındaki 30 tesis için de bir firmaya ‘İnşaat Ruhsatı’ verildi. Törende konuşan Bakan Işık, Kocaeli’nin sanayinin merkezi olmasının yanında teknoloji ve bilimin de merkezi olmasını istediklerini vurguladı.


PROKOL TAM KADRO KATILDI


İMES OSB’de düzenlenen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra; Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AKP Milletvekili Mehmet Ali Okur, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, sanayiciler ve firma yöneticileri katıldı.


“425 MİLYON LİRA HARCANDI”


Törende konuşan İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, “Modern bir OSB peşindeyiz. Bugüne kadar yapılan tüm yatırımlar için 425 milyon lira harcadık. Buraya bir çarşı yapmayı planlıyoruz. Devletten hiçbir şey talep etmedik. Tüm arsa için 30 milyon lira harcadık. Biz buraya geldiğimizde önce köylülerin gönüllerini aldık. Çok az bir kamulaştırma yaptık. Onlar da arazi sahibi olduğundan haberi olmayan kişiler için oldu. Bu da toplamda 1 milyon civarında oldu. Burada toplamda 214 adet fabrika, 275 parsel, şu an 175’i tamamlanmış ve üretime geçirilmiş olacak. Biz burayı parsel parsel yapıyoruz. Altyapısı ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu ve Vali Güzeloğlu da, sanayicilerin yanında olduklarını dile getirdi.


 


GTÜ’YE 7 YENİ BÖLÜM


projede emeği olanları kutlayan Bakan Fikri Işık, Kocaeli’nin sanayinin kalbi olduğunu dile getirdi. Işık, “GTÜ’yü sanayi işbirliğiyle güçlendiriyoruz. 7 yeni enstitü kuruyoruz. Savunma mühendisliğinden, enerji mühendisliğine kadar üniversitemizi büyüteceğiz. Bilim Merkezi ve Bilişim Vadisi projeleri çok önemli. Dilovası halkımız artık, araştırmacı, sanayici, bilim adamı olmak için yarışacak. Savunma Sanayi’nde kullanılacak olan çiplerimizin üretimini yapacak olan fabrikamızı da Kocaeli’de kuracağız” şeklinde konuştu.


ÖĞRENCİ BAŞINA 5500 LİRA


İMES’e ihracat hedefi ile ilgili teşekkür eden Bakan Işık, şöyle konuştu: “Sanayicilerimiz meslek liselerini kendileri açsın. Öğrenci başına 5 bin 500 lira devlet destek olacak. İMES’te bunu hayata geçirin, çocuklarımız liseyi bitirdiğinizde İMES’i avucunun içi gibi bilsin. Mühendislik fakültesi öğrencilerine fabrikada bir dönem staj zorunluluğu getiriyoruz. Artık Kocaeli sanayinin başkenti olmaktan ziyade, bilgi ekonomisi ve yüksek teknolojinin başkenti olmak için emin adımlarla ilerliyor. İMES’in koyduğu 1 milyar dolar ihracat hedefi bizi dünyanın en iyi ilk 10 ekonomisine sokacak olan hedefi için çok başarılı bir adımdır” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından toplu açılışta firmalara ruhsatları takdim edildi.


Kocaeli Gazetesi


Geri Dön