02 / 05 / 2024

Dilovası'nda Özel Enka Lisesi'nin temeli atıldı!

Dilovası'nda Özel Enka Lisesi'nin temeli atıldı!

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde Özel Enka Anadolu Teknik Lisesinin temeli, düzenlenen törenle atıldı



"Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, törende yaptığı konuşmada, Enka Spor Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfınca yaptırılacak okulun bölgede önemli ihtiyacı karşılayacağını söyledi.

Türkiye'de mesleki eğitimin orta öğretime oranının yüzde 36, Kocaeli'nde ise yüzde 52 civarında olduğunu belirten Vali Sözer, yapılacak yatırımlarla bu oranı yüzde 70'e yükseltmeyi hedeflediklerini bildirdi. Özel Enka Anadolu Teknik Lisesi Kurucu Temsilcisi Alparslan Tansuğ da, vakıflarının 1983'ten beri faaliyette olduğunu ifade etti.

Okulun tamamlanmasıyla 650 öğrencinin burslu olarak eğitim öğretimini sürdüreceğini vurgulayan Tansuğ, "Temelini attığımız okulumuz, özel olması yönünden Türkiye'de ilk olma niteliğindedir. Bu okul tamamlandığında ayrıca işsizlere yönelik mesleki kurslar da verilecek ve istihdama katkı sağlanacaktır" dedi.

Okulun arsasını vakfa hibe eden İstanbul Makine ve İmalat Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu ise Enka Vakfının bu projesinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Bu proje bize güç verecek. Burada yetişecek elemanlar, sanayi bölgemizdeki firmalarımızın istihdamına katkı sağlayacak" diye konuştu. Konuşmaların ardından, protokol üyelerince butona basılarak okulun temeli atıldı.

Özel Enka Anadolu Teknik Lisesi, 31 dönümlük arsa üzerinde yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alanda yaptırılacak. 20 milyon dolara mal olması planlanan okulun, 2010-2011 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
A.A


Geri Dön