Emlak Terimleri

Dış cephe izolasyon boyası!

Dış cephe izolasyon boyası genelde kabarma, çatlama, tebeşirlenme, çiçeklenme, solma, donma, üst üste bindirme, kirlerin toplanması, boya uyumsuzlukları, soyulma ve yüzey kırışıklığı gibi birçok sorunun kökten çözülmesi için etkili oluyor...


Dış cephe izolasyon boyası!


Dış cephe boya sistemleri birçok soruna farklı çözümler getirme konusunda oldukça önemli bir rol oynuyor. Sorunların odak noktasına inerek kolay yöntemler ile bu sorunları giderebilen dış cephe boya sistemleri, izolasyon sağlamasının yanında binaların dış cephe görünümleri için de önemli bir konumda yer alıyor.


Dış cephe izolasyon boyası genelde kabarma, çatlama, tebeşirlenme, çiçeklenme, solma, donma, üst üste bindirme, kirlerin toplanması, boya uyumsuzlukları, soyulma ve yüzey kırışıklığı gibi birçok sorunun kökten çözülmesi için etkili oluyor. Sorunların farklı olmasından dolayı çözümler için de farklı ürünlerin kullanılması gerekiyor.


Dış cephe izolasyon boyası malzemeleri sıva ve kaplama uygulamalarının da önemli aşamaları arasında yer alıyor. Çünkü genelde yapılan sıva ve kaplama uygulamalarının tam anlamda izolasyon sağlaması için dış cephe izolasyon boyası ile desteklenmesi gerekiyor. Tüm bunların yanında önemli olan diğer bir konu da cephe uygulamalarında ne tür boyaların kullanılmasına karar verilmesi oluyor. Bu tercihler arasında akrilik, plastik ve elastik içerikli dış cephe boyaları yer alıyor. Buna bir örnek verecek olursak elastik türde seçilen bir boyanın yeni yapılmış bir binada kullanılması boyanın cephe üzerinde belirli bir zaman sonra elastikiyet kazanarak uyum sağlamasına yol açacaktır. Yani bu konumda seçilen boya türü yerinde bir karar verilerek doğru bir uygulama olmaktadır.


Diğer boya çeşitlerinden biri de silikon yapıya sahip boyalardır. İçeriğinde yer alan silikon sayesinde su gibi oluşumları emmede son derece zıt bir konumda bulunan bu boyalar, suyu oldukça az emmelerinin yanında, bir de suyu itici bir özellik bulunduruyorlar. Bu nedenle silikon boya uygulaması yapılan binalarda yağmur suları duvarlara az bir şekilde etki edeceğinden kabarma süreleri de uzatılmış oluyor ve aynı zamanda binaların ömrüne de ömür katılıyor.


Dış cephe izolasyon boyası olarak bir de küf önleyici boyalar bulunuyor. Bu boya tipi genelde nemin ve çok fazla oranda yağmurun yağdığı bölgelerde uygulanıyor. Bu sayede ortamda oluşacak küflerin engellenmesi ve diğer istenmeyen oluşumlar bu boya tipi ile ortadan kaldırılabiliyor.



İzolasyon nasıl yapılır?
Isı izolasyon yöntemleri!
Dış cephe izolasyon zorunlu mu?
Dış cephe izolasyon malzemeleri!
İzolasyon nasıl yapılır?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com