Dekorasyon

Dış mekan mobilyaları seçerken nelere dikkat edilmeli?

Güneşten korunmayı başardığınız sürece, iç mekânların klimalı ortamlarından kaçıp dışarıda konforu aramak en sağlıklısı şüphesiz

Dış mekân mobilyalarında malzeme tercihi de hem mobilyalarınızın ömrü hem de sağlıklı malzeme seçimi için önemli. Rattan, teak, bambu, plastik, alüminyum, çelik ve tekstil ürünleriyle kombinlenen mobilyalar markette en fazla bulabileceğiniz ürünler. Bahçe mobilyaları seçilirken, bakımı, temizliği, dayanıklılığı, güneş ışınları altında renk dayanımı, hafiflik gibi özellikler satın alma kriterlerimiz arasında olmalı.



Hasır ve ahşap dokunun tüm modelleri plastik malzemeden üretilebilmekte.

Ekstra bakım gerektirmeyen, hafif, suya, sıcağa ve soğuğa dayanıklı, kolay temizlenen, uzun ömürleri nedeniyle tercih edilen plastik ürünler, yabancı tasarımcıların yeni gözdesi olmakla birlikte ülkemizde hâlâ stil sorunu.

Yüzde 100 lastik atık geri dönüşümü ile üretilmiş, kolay temizlenebilen, uzun ömürlü, Loll Design plastik teras sandalyesi.

Polyethylene esaslı ısıl işlemler ile dış ortam dayanımı artırılmış, Victoria and Albert Collection koltuk

Tord Boontje tarafından Morosso için tasarlanan, mekân bilyasında 1920'lere ait gölgelikli sahil gönderme Shadovvy Chair

Basit ve artistik bir tasarım ile doğal ve moderni simgelediğini savunan rattan sofa chair Schoenhuber Franchi tasarımı.

Farklı renk ve tarzda örgüleriyle hasır mobilyalar şık, dayanıklı ve doğal ürünlerdir. Aşırı sıcak ve soğuğa karşı dayanıklı olmakla birlikte nem karşısında zayıftır. Çok fazla rutubete maruz kaldığında küf tehlikesi taşır.


Cam cila ile bitişi yapılmış, bakım istemeyen Endonezya teak ağacından üretilmiş masif mobilya.

Teak her türlü hava koşuluna dayanıklı ve uzun ömürlü bir ağaçtır. Nefes alan yaşayan bir tür olarak uzun yıllar kullanılabilir, özel yağlarıyla bakımı yapıldığında rengini kaybetmeyen ürünler, bunun dışında bakım gerektirmez. Yaz. kış dış ortamda kalabilen edilen alüminyum mobilyalar kolay taşınması, hafif olması ve uzun ömrü nedeniyle son yıllarda en fazla geliştirilen ürün grubu, özellikle teksil ile kombinasyonlarda ahşaptan daha fazla talep alıyor.

Teak ağacından yıllar boyu kullanabileceğiniz Tifany & Tifany'nin "Design Excellence Avvard at the International Casual Furniture Exhibition" ödüllü ürünü.

Habertürk/Esin Tümer