Kim Kimdir?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kimdir? Hakan Fidan nereden mezundur?

Yeni Dışişleri Bakanı belli oldu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan oldu. Peki Hakan Fidan kimdir? İşte detaylar!Yeni bakanların kim olacağı tek tek açıklandı

Yeni kabinede yer alacak bakanlar uzun bir bekleyişten sonra açıklandı. Yeni bakanların kim olacağı tek tek açıklandı. İşte onlardan biri de Hakan Fidan seçildi. Hakan Fidan’ın yeni kabinede Dışişleri Bakanı olarak görev alacak. İşte Hakan Fidan’a dair merak edilen ayrıntılar…

HAKAN FİDAN KİMDİR?

Hakan Fidan, eski Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanıdır. Şimdi ise Dışişleri Bakanı seçilmiştir. Fidan, 1968 yılında Ankara’da dünyaya geldi.

HAKAN FİDAN NEREDEN MEZUNDUR? HAKAN FİDAN ALDIĞI EĞİTİMLER!

Hakan Fidan’ın eğitim hayatına baktığımız zaman şu bilgiler karşımıza çıkıyor; KK Muhabere Okulu ve KK Dil Okulunda eğitim almıştır.

Fidan, askerlik çağı geldiğinde bu vatani görevini kendi isteği ile bırakarak, Maryland Üniversitesi'ne bağlı University of Maryland University College'dan Yönetim ve Siyaset Bilimi üniversite eğitimini tamamladı.

Fidan eğitimine daha sonra Bilkent Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini ve 2006 yılında da aynı üniversitede "Bilgi Çağında Diplomasi: Antlaşmaların Doğrulanmasında Enformasyon Teknolojilerinin Kullanımı" adlı tezi ile birlikte doktora eğitimi aldı.

Sonraki yıllarda ise çalışmalarına şöyle devam etti; Fidan, Viyana'da Uluslararası Atom Enerjisinde, Cenevre'de Birleşmiş Milletler Silahsızlanma Enstitüsünde ve Londra'da Verification Technologies Research Center'da da akademik çalışmalar yürüttü.

HAKAN FİDAN'NIN GÖREVLERİ!

Hakan Fidan, Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde akademisyenlik de yapmıştır.

Almanya'daki NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu Karargahı'nda da çalıştı. Hakan Fidan Avustralya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde siyasi ve ekonomik danışmanlık görevinde bulundu.

2003 yılına gelindiği zaman ise Hakan Fidan, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) Başkanlığına getirildi.

Hakan Fidan, Başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevine getirildi ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Yönetim Kurulu üyesi oldu. Daha sonra da Uluslararası Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevelli heyeti üyeliğine getirildi ve bu görevinden Şubat 2011 yılında istifa etti.

13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Haziran 2023 tarihinde açıkladığı yeni kabine de yeni Dışişleri Bakanı’nın Hakan Fidan olduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kimdir?