17 / 06 / 2024

Dışişleri Bakanlığı açıkladı! 170 kadrolu personel alımı yapılacak...

Dışişleri Bakanlığı açıkladı! 170 kadrolu personel alımı yapılacak...

Dışişleri Bakanlığı kendi bünyesinde istihdam edilmek üzere 170 kadrolu personel alımı yapılacağını açıkladı. Yapılan duyuru kapsamında başvuru şartları neler? Adaylarda bulunması gereken başvuru nitelikleri nelerdir?



Dışişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek için 170 kadrolu personel alımı yapılacağı ifade edildi. Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu ünvanı ile atama yapılabilecek azami kadro sayısı 170 olacaktır. Giriş sınavını kazananların atamaları, varsa müktesep maaş dereceleri de göz önünde bulundurularak, genel idare hizmetleri sınıfından 7. derece ve 9. derece kadrolara yapılabilecekler. Buna göre, başvuru şartları neler ve adaylarda bulunması gereken başvuru nitelikleri neler? 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak (Sınava başvuru için Türk vatandaşı olunduğunu teyid eden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı numarası gereklidir) gerekmektedir.

1 Ocak 2024 tarihi itibarı ile 35 yaşını doldurmamış olmaksı lazımdır. (1 Ocak 1989 ve daha sonra doğmuş olanlar) başvurabilir.

Dışişleri Bakanlığı açıkladı! 170 kadrolu personel alımı yapılacak...

BAŞVURU NİTELİKLERİ NELER?

aydinlik.com.tr'de yer alan habere göre; 1 no.’lu “Bilişim ve Bilgi Teknolojileri” kategorisinden yapılacak başvurular için ise lisans düzeyinde eğitim verilen fakültelerinin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik ve/veya haberleşme mühendisliği, bilişim/iletişim sistemleri mühendisliği, matematik mühendisliği, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, istatistik veya matematik bölümlerinden mezun olmak, ayrıca İngilizceden en az 60 düzeyinde YDS/e-YDS puanına sahip olunması.

2 no.’lu “Teknik Destek” kategorisinden yapılacak başvurular için ise lisans düzeyinde eğitim verilen fakültelerinin inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik mühendisliği, harita mühendisliği, mimarlık veya iç mimarlık bölümlerinden mezun olmak, ayrıca İngilizceden en az 60 düzeyinde YDS/e-YDS puanına sahip olynması gerekmektedir.

3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 no.’lu “Kurumsal Destek” kategorilerinden yapılacak başvurular için ise lisans düzeyinde eğitim verilen fakültelerinden mezun olmak, ayrıca aşağıdaki tabloda farklı yabancı diller için belirlenen asgari YDS/e-YDS puanına sahip olması gerekmektedir.

Kategori 1: 20 Bilişim ve Bilgi Teknolojileri (İngilizce).

Kategori 2: 10 Teknik Destek (İngilizce).

Kategori 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11: 100 Kurumsal Destek (İngilizce), 10 Kurumsal Destek (Fransızca), 5 Kurumsal Destek (Almanca), 6 Kurumsal Destek (Rusça), 8 Kurumsal Destek (Arapça- Farsça), 5 Kurumsal Destek (İspanyolca- Portekizce), 1 Kurumsal Destek (İtalyanca), 2 Kurumsal Destek (Çince- Japonca), 3 Kurumsal Destek (Yunanca- Ermenice- İbranice).

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu personel alımı için giriş sınavı başvuruları 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 09.00’da başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 18.00’de sona erecektir. Başvurular, e-Devlet üzerinden “Dışişleri Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Kılavuz: https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2024/05/20240525-4-9.pdf

Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı yapacağını duyurdu!

Kızılay, B sınıfı ehliyeti olan personel alacak!

Denizbank personel alımı yapacağını duyurdu!

TÜBİTAK BİLGEM 236 personel alacağını duyurdu!

BAYKAR personel alımı yapacağını duyurdu!

 


Geri Dön