Genel

DİSK: Türkiye çocuk işçiliğinde Afrikalaşıyor!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, çalıştığı inşaattan düşerek hayatını kaybeden 13 yaşındaki Orhan Sürer'e ilişkin bir açıklama yapan Eğitimde Sınıf Tavrı, "Çocuklarımızı inşaatlarda değil, sınıflarımızda istiyoruz" dedi...



Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, çalıştığı inşaattan düşerek hayatını kaybeden 13 yaşındaki Orhan Sürer'e ilişkin bir açıklama yapan Eğitimde Sınıf Tavrı, "Çocuklarımızı inşaatlarda değil, sınıflarımızda istiyoruz" dedi. Çocuk "işçi" Orhan Bismil, önceki akşamüstü, çalıştığı inşaatın 7. katından, fazla kiremitleri aşağı indiriyordu. Bu sırada dengesini kaybeden Bismil, kurulan asansör sistemiyle aşağı düşmüş, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 


"Orhan sınıfında arkadaşları ile olması gerekirken, para kazanmak için inşaatta çalışıyordu ve ülkemiz çocuklarının üzerine düşen karanlık bir dönemde hayatını kaybetti" diyen Eğitimde Sınıf Tavrı, DİSK Araştırma Enstitüsü'nün raporuna göre 2012 yılında çocuk işçi sayısının 893 bine ulaştığını hatırlatarak, "Türkiye çocuk işçiliğinde Afrikalaşıyor" dedi. 


Açıklamada şu ifadeler yer alıyor: "Biz eğitim emekçileri, öğrencilerimizin çocuk işçiler olarak ölüme gönderilmesine sessiz kalmayacağız. Bizler öğrencilerimizi inşaatlarda, atölyelerde değil, sınıflarında arkadaşlarıyla birlikte görmek istiyoruz. Bir çocuk işçi olarak yaşamını kaybeden Orhan'ı unutmayacağız. Bütün öğrencilerimizin özgürce okullarında koşturdukları sosyalist bir Türkiye için mücadelemizi daha da yükselteceğiz." 


Sol Gazetesi