Turizm

Divan Talya Oteli için flaş karar geldi! Mahkeme ‘yürütmenin durdurulması’ talebini geri çevirdi!

Tatilcilerin gözdesi Antalya'da yapım çalışmaları devam eden Divan Talya Otel'in imar planı ve yapı ruhsatının iptali talebiyle açılan davada, Konya Bölge İdare Mahkemesi belediyelerin itirazlarını reddetti.

Tatilcilerin gözdesi Antalya’da, Koç Grubu’na ait Divan Talya Otel’in yeniden yapım sürecinde, söz konusu otelin imar planı ve yapı ruhsatının iptaline yönelik olarak belediyeler tarafından açılan davada önemli bir karar çıktı.

MAHKEMEDEN İTİRAZLARA RET! İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Gazete Duvar’dan Ceren Deniz imzalıhabere göre Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa Belediyesi’nin yaptığı itirazları değerlendiren Konya Bölge İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması talebini reddetti.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Antalya 4. İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu  kısmi ruhsat iptali kararından sonra Muratpaşa Belediyesi inşaatı mühürlemiş, her iki belediye de mahkemeye başvuru yapmıştı. Daha sonra mahkeme, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planının iptaline yönelik itirazları da reddetti.

Söz konusu bu davaya müdahil olan Koç Grubu'na ait Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş., mahkeme kararından sonra otel inşaatına devam edebilecek. Fakat bölge sakinleri, söz konusu otelin inşaatının doğal sit alanı olan falezlerde geri dönüşü olmayan tahribata neden olduğunu iddia ederek yaşanan bu duruma tepki gösteriyor.

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan davacı avukatı Figen Albuga Çalıkuşu, söz konusu otelin mevcut yapı ruhsatının yargı kararlarına aykırı olduğunu dile getirerek "Hiçbir yargı kararı, Koç Grubu’na 45 bin metrekarelik bir  alana otel yapma imkanı vermiyor" ifadelerini kullandı.

Figen Albuga Çalıkuşu açıklamasında ayrıca Koç Grubu’nun bu tavrının ülke genelinde sanata ve estetiğe duyarlı bir yönetim iddiasıyla örtüşmediğini de belirtti.

 

MURATPAŞA BELEDİYESİ İSTİNAF BAŞVURUSU ZORUNLU BİR UYGULAMA

 

Yine paylaşılan detaylara göre Muratpaşa Belediyesi’nden de konu ile ilgili olarak verilen bilgide, belediyenin yaptığı istinaf başvurusunun, mahkemenin 1000’lik plan iptali sebebiyle yapılmış zorunlu bir uygulama olduğu kaydedildi. Yapılan Açıklamada, “Mahkeme kararının istinafa götürülmesi, tüm plan iptallerinde yapılan teknik bir uygulamadır” ifadelerine yer verildi.

 

Belediyelerden iki şehirde satılık arsalar!

Düşük faizli konut kredisi fiyatları nasıl etkileyecek? 

Konut birim fiyatı 11,3 gram altın oldu!