29 / 04 / 2024

Diyanet alışveriş kartı dağıtmaya başladı! Başvurular nereye nasıl yapılacak?

Diyanet alışveriş kartı dağıtmaya başladı! Başvurular nereye nasıl yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Diyanet Vakfı Ramazan ayında alışveriş kartı dağıtıyor. Kurum isimleri tespit edilen ailelere birebir ev ziyaretleri yaparak alışveriş kartlarını takdim edecek.



Türkiye Diyanet Vakfı, İstanbul'da ihtiyaç sahibi ailelere alışveriş kartı dağıtıyor. Vakfın, Ramazan çalışmaları kapsamında İstanbul Müftülüğünce Fatih'in Balat semtindeki ihtiyaç sahibi ailelere alışveriş kartları verildi. Diyanet Vakfı'nın ailelere verdiği bir alışveriş kartının bedeli 200 lira. Bu rakam bağışı yapan bağışçının verdiği para miktarı ve yardıma ihtiyacı olan ailenin ihtiyaç durumuna göre değişip 500 liraya kadar çıkabiliyor. Diyanet Vakfı'nın Alışveriş Kartı'na başvurmak için vakfın internet sitesinden 

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mustafa Yavuz, ramazan ayı içerisinde 5 bin 500 muhtaç aileye alışveriş kartı dağıtılacağını açıkladı. Çalışmaya ilişkin bilgi veren Yavuz, "İstanbul'umuzun her köşesindeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Kısmet olursa 5 bin 500 aileye gıda kartı vermeyi planlıyoruz. İsimler tespit edildi, müftülüklerimiz çalışıyor. Birebir evler ziyaret edilerek, ihtiyaç sahiplerine ulaşılacak." dedi.

5 BİN AİLEYE NAKİT DESTEĞİ

Türkiye Diyanet Vakfı, çalışma kapsamında 2 bin aileye hijyen paketi dağıtacak, 100 ihtiyaç sahibi çocuğu giydirecek ve 150 yetimle iftar yapacak.:

Mustafa Yavuz, Türkiye Diyanet Vakfı'nın yardım çalışmalarıyla ilgili hedeflerini şu şekilde anlattı: 

5 bin aileye nakit yardımı yapacağız. Kosova ve Bulgaristan'da 1000 kişilik iftar organizasyonumuz var. Hayır sahiplerinden kaynağı elde ettik. Ukrayna'dan gelen Müslümanlar var. Kimse onların farkında değil. Şu anda tespit ettiğimize göre Kırklareli'nde 300 kişilik bir grup KYK yurdunda kalıyor. Ayrıca önümüzdeki pazartesi 300 Suriyeli yetim ile iftar yapacağız.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön