29 / 04 / 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 şoför alımı yapacak...

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 şoför alımı yapacak...

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 şoför istihdam edileceğini duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez teşkilatında açık bulunan pozisyonlara sözlü sınav yapılacak ve sınav sonucuna göre 15 şoför alacağı duyuruldu. İşte haberin ayrıntıları...



Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, başvuru şartlarını taşıyan tüm adaylar, 4 - 15 Aralık 2023  tarihleri arasında  "https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav" adresi üzerinden müracaat edebilecek.

Ankara'da yapılacak olan sınavda adayların  en az 70 puan alma şartı aranacağı kaydedildi.  Alıma ilişkin bilgiler, Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde yer alacak.


DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ KURULUŞ AMACI NEDİR?

İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere; Cumhurbaşkanlığına bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur. 

DİYANET İŞLERİ NE ZAMAN KURULDU?

Diyanet İşleri Başkanlığı, İlk Diyanet İşleri Başkanı, 1 Nisan 1924 tarihinde atanan eski  Ankara  Müftüsü Börekçizade Mehmet Rıfat Efendi'dir. İlk teşkilat kanunu: 22 Haziran 1935 'de yürürlüğe giren 2800 Sayılı “Diyanet İşleri Reisliği Teşkilat ve Vazifeleri Hakkında Kanun”.

DİYANET İŞLERİ HAKKINDA

Diyanet İşleri Başkanlığı, Anayasa'nın 136. maddesinde yer alan bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin uzağında bulunan, laiklik ilkesi doğrultusunda ve özel kanunlarda kendisine gösterilen görevleri yerine getirmekle yükümlü olan   bir kurum olarak genel idare içerisinde kabul edilmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 şoför alımı yapacak...

DİYANET İŞLERİ BAŞKANINI KİM ATAR?

Diyanet işleri ataması hakkında, Din İşleri Yüksek Kurulu kendi üyeleri arasında yer alan  gizli oy ile  ve üye tam sayısının salt çoğunluğu ile bir başkan ve bir başkan vekili seçmektedir.

DİYANET VAKFINI KİM DENETLER?

Diyanet İşleri Başkanlığının ödeneği ile  amacına uygun bir şekilde harcanmasını ve müftülüklerce kaydedilen ihmal ve yolsuzlukları Teftiş Kurulu aracılığı ile denetlemesini yapar ve  1630 sayılı Dernekler Kanunu'nun derneklerin denetim ise  ilgili hükümleri saklı tutulmaktadır.

DİYANET VAKFI  NEREYE BAĞLIDIR?

25.06.2001 tarihinde 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu kapsamında yürürlüğe girmesi ile beraber, 25 Temmuz 2001 senesinde Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen`in kurucu üyesi ve kurucu Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.

DİYANET VAKFI NE İŞ YAPAR?

Türkiye Diyanet Vakfı, Kuran kurslarından, hafızlık eğitimi, imam hatip lisesinden üniversiteye kadar yüksek lisanstan doktoraya kadar eğitimin her alanında gençlerimize sağlam bir din eğitimi vermek için çalışan bir kurumdur.
 

Diyanet 2.450 personel alımı yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu! 20 mühendis alınacak! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Diyanet İşleri Başkanlığı tamı tamına 2 bin 450 personel alacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Diyanet İşleri Başkanlığı 240 Şube Müdürü Alacak: Başvuru Şartları Nelerdir?

 

 


Geri Dön