03 / 05 / 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı sürpriz personel alımı yapacak! Tam 4.538 personel alınacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı sürpriz personel alımı yapacak! Tam 4.538 personel alınacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı 4.538 personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere dört farklı branşta 2099 kadın ve 2439 erkek personel alınacak. Peki DİB personel alımı koşulları neler?



Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvuruları 26 Nisan'da başladı. KPSS şartı aranan ilan kapsamında aşçı, şoför, temizlik ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak. 5 Mayıs itibarıyla sona erecek olan başvuruların tüm ayrıntıları netleşti. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışmak isteyen kişiler için başvuru koşulları haberimizde...

Diyanet İşleri Başkanlığı sürpriz personel alımı yapacak! Tam 4.538 personel alınacak!

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Müracaatlar, başvuru koşullarını yerine getiren adayların bizzat kendileri tarafından 26 Nisan 2023-05 Mayıs 2023 (saat 16:30) tarihleri arasında "sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

İlan kapsamında yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız Taşra Teşkilatında (dini yüksek ihtisas, dini ihtisas, eğitim merkezleri, Kur'an kursları ile Kur'an kursu yurt ve pansiyonları) münhal bulunan 4/B sözleşmeli pozisyonlarda görevlendirilmek için 06 Haziran 1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslar'ın Ek ikinci maddesi kapsamında 2022 yılı KPSS B grubu puan sırası temel alınarak ilan edilen boş pozisyonların üç katı kadar aday arasından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak sözlü sınav sonucuna göre destek görevlisi ile koruma ve güvenlik perosneli (silahsız) alımı yapılacaktır."

İşte başvuru şartları...

 


Geri Dön