23 / 06 / 2024

Diyanet'in ABD'deki mal varlığı 90 milyon doları geçti! Villa, otel ve hamam işletiliyor!

Diyanet'in ABD'deki mal varlığı 90 milyon doları geçti! Villa, otel ve hamam işletiliyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın, ABD'deki mal varlığının 90 milyon doları geçtiği gündeme geldi. İşte detaylar...



İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın ABD’deki yatırımlarına dikkat çekti ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Diyanet’in ödeme takvimini paylaşan İYİ Partili Turhan Çömez, ABD yasalarına göre orada bir şirket kurulması ve vergiye tabi olması gerektiğini söyleyerek, "Şirket epey önce kurulmuş, önce Washington’da bir arazi satın alınmış. Bu arazideki proje Türkiye’deki bir mimari ofisi tarafından yapılmış. Mimarlık ofisine o günün şartlarında 2 milyon dolara yakın bir ödeme gerçekleştirilmiş. Daha sonra içinde cami, kültür merkezi, otel, villa, yüzme havuzu ve hamamın da olduğu çok geniş bir tesis inşa edilmiş. Burası bir işletme yani para kazanan ve vergiye tabi olan bir tesis. Bunlar kamuoyuna açık olan bilgiler" ifadelerini kullandı. 

Diyanet in ABD deki mal varlığı 90 milyon doları geçti! Villa, otel ve hamam işletiliyor!

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, bu kapsamda 5.1 milyon dolar harcaması, 2.5 milyon dolar zararı olduğuna dikkat çekti.

Çömez, konuya ilişkin "Burada çalışanlara da yılda 700 bin dolar maaş ödendiği ileri sürülüyor. İşletmenin bugünkü değeri 90 milyon dolar seviyesinde. Senede 2.5 milyon dolar zarar etmesi çok kötü yönetildiğini gösteriyor" açıklamasında bulundu. 

Diyanet in ABD deki mal varlığı 90 milyon doları geçti! Villa, otel ve hamam işletiliyor!

"Diyanet ABD’de neden villa, otel, hamam ve havuz sahibi olur?" sorusunu yönelten Turhan Çömez, buranın muhtemelen Diyanet Vakfı üzerinden yapıldığını dile getirdi. 

Çöez, bunun Türk milletinin parası olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye’de insanlar aç ve sefilken neden milyonlar harcayarak burayı yaptınız? Ülkenin gençleri kalacak yurt bulamıyor, Diyanet ABD’de otel, villa alıyor. AKP de ABD’de 11 milyon TL bedelle iki bina satın almıştı" ifadelerine yer verdi. 

İyi Partili Çömez, konuya ilişkin açıklamasını "Partinin orada 600 oyu bulunuyor ama milyonlar harcanıyor. Muhammed Ali’nin çiftliğini de satın aldılar. Neden bu milletin parası çarçur ediliyor? Nedir bu Amerika sevdanız?" diyerek tamamladı. 

Bayramdan sonra temettü verecek 9 şirket! İşte 20-28 Haziran 2024 temettü listesi!

7 Temmuz öncesi sıfır otomobillerde dev fırsat! Opel, Peugeot, MG, Citroen hem kredi hem de sıfır faiz imkanı sunuyor!

Tarla alacaklar bu ayrıntıya dikkat! Araziniz yüzde 30 küçülebilir…


Geri Dön