29 / 04 / 2024

Diyarbakır Arena'da sona gelindi!

Diyarbakır Arena'da sona gelindi!

Türkiye'nin en modem stadyumlarından biri sayılan Diyarbakır Arena'da sona gelindi. Statta koltuk montajları takılmaya başlandı.



Türkiye'nin en modem stadyumlarından biri olacak olan Yeni Stadyumda koltuk montajları takılmaya başlandı. 


"AVRUPA'NIN EN MODERN STADLARINDAN" 

33 Bin Kişi kapasitesi ile Diyarbakır kentine yakışır stadın, bu yıl içinde tamamlanarak 2018 yılı sezonuna yetiştirlemesi planlanıyor. T.C. Başbakanlık Toplu Konut idaresi tarafından ihale edilen, Kayapınar ilçesinde 251 bin metrekarelik alanda yapımı süren ve Yıldızlar inşaat tarafından sürdürülen çalışmalar aralıksız son hız devam ediyor. 


"ALTTAN ISITMALI'' 

stadyumu olacak 5 katlı yeni stadyumda 306 engelli aracı ve 84 otobüsün park edilebileceği 2 bin 340 araç kapasiteli otopark yer alacak. 126 milyon 632 bin liraya mal olacak stadın zemini doğal çim ve alttan ısıtmalı olacak. 


SÜPER KUPA FİNALİ YAKIŞIR 

Diyarbakır yeni stadyumunun bu sezon tamamlanarak, Türkiye Liginin devlerini karşılaştıracak bir organizasyon için çalışma yürütüldüğü, bu kapsamda Türkiye Süper Kupası Finalinin Diyarbakır Arenada yapılması için girişimler yapılıyor.


YENİ STADIN İSMİ NE OLACAK 

UEFA standartlarındaki modern projesi, konfor ve modernlik açısından Türkiye'nin sayılı, bölgenin de en büyük Bu arada yeni yapılacak olan stad için de taraftarların isim tartışmasıda son hız devam ediyor. Henüz bir isim konulan stad için Hükümet ya da Gençlik Spor tarafından bir isim telafuz edilmezken, Yeni Stad için en yoğun isim talebinin "Diyarbakır Arena" olduğu isim tartışmasında, Ai Gaffar Okkan, Mezopotamya Arena, isimlerinin şu anda en çok konuşulan isimler arasında yer alıyor. Uzun yıllardır süper lig hasreti çeken kentte, yeni yapılacak olan stadın tamamlanmasıyla futbolda yeni bir canlılık ve hava getirecek. 


Bir diğer tartışma ise Aned Spoıtif Faaliyetler Kulübünün yeni stadta oynamak istememesi üzerine yaşanıyor, YeşilKırmızılı kulüp, stadyumun uzak olduğunu ve tribünlerin sahadan çok uzak kalması nedeniyle, Seyraırtepe Tesislerinde oynamaya devam istediği iddia ediliyor. Efsane Diyarbakırspor'un amatör kümelerde olması nedeniyle, Amedspor Kulübü yeni stada gelmez ise böylesine dev ve modern stadda oynamayan aday tek takım 3.Ligde mücadele eden Diyarbekirspor kalıyor.



Diyarbakır Olay


Geri Dön