28 / 04 / 2024

Diyarbakır İnşaat 2009 Fuarı yarın başlayacak

Diyarbakır İnşaat 2009 Fuarı yarın başlayacak

Diyarbakır İnşaat 2009 Fuarı Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek



Tüyap Tüm Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Diyarbakır Dedeman Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'ın, Ortadoğu'ya açılan en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Bölgede ilk kez geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve çok büyük ilgi gören Diyarbakır Oto Show 2009 Fuarı'nı 6 günde 50 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Ersözlü, fuarda yaklaşık 300 araç satıldığını bildirdi.

Diyarbakır İnşaat 2009 Fuarı'nın Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Diyarbakır Mermer ve Madenciler Derneği ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin desteğiyle düzenlendiğini kaydeden Ersözlü, fuarın 7 Ekim-11 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır-Ergani karayolunun 10. kilometresindeki Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Bölge için çok önemli olan fuarın yarın açılacağını belirten Ersözlü, şöyle dedi:

"Diyarbakır İnşaat 2009 Fuarı'na 17 ülkeden 150 firma katılacak. Ayrıca, bu fuarda doğal taşlar ve mermer özel bölümü yer alacak. Fuarda yapı malzemeleri, yapı teknolojileri, doğal gaz, ısıtma, soğutma, havalandırma, izolasyon gibi her türlü inşaat malzemesi sergilenecek. Fuara, yoğun bir ilgi bekliyoruz."

Ersözlü, fuarı görmek isteyenlerin 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini, fuara Irak, İran ve Suriye'den de çok sayıda ziyaretçi gelmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
A.A


Geri Dön