27 / 04 / 2024

Diyarbakır Kayapınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Diyarbakır Kayapınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Diyarbakır Kayapınar' da kentsel dönüşüm başladı. Kentsel dönüşümün Kayapınar İlçesin'de Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu lokasyonunda 96 konutun bulunduğu alanda yapılması planlanıyor.



Diyarbakır Kayapınar'da kentsel dönüşüm başladı. Mardin Life'da yer alan habere göre; Kayapınar ilçesinin Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu lokasyonunda  96 konutun yer aldığı 52 bin metrekarelik bölgede kentsel dönüşüm başlatıldı. Bahsi geçen alanın 19 bin metrekaresi yapılacak konutlara ayrılırken 8 bin metrekaresi yol ve 25 bin metrekaresi ise yeşil alan olarak ayrılması planlanıyor.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılması planlanan alana ilişkin Kayapınar Kaymakamı Münir Karaloğlu ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç açıklama yaptı.

Diyarbakır Kayapınar da kentsel dönüşüm başladı!

Başkan vekili Ünal Koç yaptığı açıklamada; "Kayapınar' a yakışır bir şehircilik örneği ortaya koymuş olacağız" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Kayapınar Belediyesi'nin beraber hayata geçirdikleri yerinde dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Koç, "Yıllardır çözülemeyen sorunu çözüyoruz. Şu an içerisinde bulunduğumuz 52 bin metrekarelik alanda 86 gecekondu ve 10 ahır vardı. Bu yapıların yıkımını gerçekleştireceğiz. Sonrasında ortaya çıkacak 19 bin metrekarelik alanda buradaki vatandaşlarımız kendilerine konutlar yapacaklar. Kalan 25 bin metrekare yeşil alan, 8 bin metrekaresi de yol olarak değerlendirilecek. Böylelikle Kayapınar' a yakışır bir şehircilik örneği ortaya koymuş olacağız." diye konuştu.

Diyarbakır'da gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Benusen, Fiskaya ve Kaynartepe Mahalleleri'ndeki kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini dile getirdi.

Diyarbakır Kayapınar da kentsel dönüşüm başladı!

Kentsel dönüşüm projesi hakkında konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu;
"Vatandaşlarımız hiçbir yere gitmiyor, yapılacak olan yeni konutlarında oturacaklar" dedi. Karaloğlu; "Her gün sadece burada oturanlar değil, çevre sitelerde yaşayan vatandaşlarımızdan da sürekli şikâyet geliyordu. Çünkü şehrin göbeğinde ahırlar vardı, insani koşullar çok kötüydü. Herkesin insani koşulları daha iyi, yaşam koşulları iyileştirilmiş bölgelerde yaşama hakkı var ve Diyarbakır'da yaşayan her vatandaşımız da bizim için değerlidir, kıymetlidir." diye konuştu.

Yerinde kentsel dönüşüm yapılacağının altını çizen Vali Karaloğlu son olarak şunları söyledi; "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar İlçe Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Milli Emlak Müdürlüğünün desteğiyle yerinde bir dönüşüm yapıyoruz. Vatandaşlarımız hiçbir yere gitmiyor. Yapılacak olan yeni konutlarında oturacaklar. Bölgede 50 dönüm arazinin 25 dönümü yeşil alan park olacak ve sadece 19 dönümü konut yapılacak. Kayapınar'a yakışır ve Diyarbakır'a yakışır çok güzel yeni bir mahallemiz 50 dönüm üzerinde kurulmuş olacak." 

Diyarbakır Fiskaya Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk kazma vuruldu!

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

 


Geri Dön