Diyarbakır Kocaköy'e 2 yılda 50 milyon TL'lik yatırım!
İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır'ın Kocaköy Belediyesine Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Yusuf Turhan'ın girişimleriyle ilçeye 2 yılda 50 milyon liralık yatırım yapıldı.
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığınca 31 Ocak 2017 tarihinde Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Yusuf Turhan, ilçede kaynakların doğrudan halka hizmet olarak sunulması için önemli projeleri hayata geçirdi.
Temizlikten ulaşıma, alt yapıdan üst yapıya, çevre düzenlemesinden sosyal yaşam alanlarına kadar pek çok alanda uygulanan projelerle büyük bir dönüşümün yaşandığı Kocaköy, 2 senede adeta köy görünümünden ilçe görünümüne kavuştu.
Yıllarca rutin belediyecilik hizmetlerinden dahi mahrum kalan Kocaköy'de, kanalizasyon, yol, su, temizlik hizmetleri ve sosyal belediyecilik anlayışıyla devletin imkanlarını vatandaşa aktaran Turhan, yaklaşık 50 milyon TL'lik projenin hayata geçirilmesini sağladı.
Turhan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, göreve ilk geldiklerinde hiçbir anlamda yönetilemeyen bir belediye ile karşılaştıklarını, bütçesinin kötü kullanıldığı bir belediyeyi devraldıklarını belirttti.
Öncelikle ilçenin en önemli sorunlarını tespit ederek, bu sorunların çözümü için çalıştıklarını belirten Turhan, şu şekilde konuştu:
"2 yılda ilçeye yaklaşık 50 milyon bütçeyle hizmet yaptık. İlk geldiğimizde ilçe girişinin yolu bir köy yolundan farksızdı. Karayollarının katkısıyla ilçe merkezimizin giriş yolunu bir ilçe merkezine yakışır şekilde dizayn ettik. 2 yıl önce Kocaköy, günlük yaşam ve belediye hizmetleri itibariyle adı gibi bir köyden farksızdı. Bugün geldiğimiz noktada ise sokakları, yolları ve yapılan hizmetlerle bir ilçe kimliği kazanmış vaziyette."
İlçeye gençler için kültür merkezi, çocuklar için ise oyun parkları inşa ettiklerini söyleyn Turhan, 3 okulun onarımını gerçekleştirdiklerini, 7 halı saha ile basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu yaptıklarını söyledi.
Turhan, "Merkezdeki en önemli mahallelerimizden birinin öyle yolları vardı ki ancak merkeple geçilebilirdi. Şu an ise o yolların tamamı tırların geçebileceği, yüklerin taşındığı bir hale büründü. İlçe merkezinde kaldırım kültürü yoktu. Kaldırım çalışması yapıldı ve bir şehir kimliği kazandırılarak kaldırım kültürü canlandırılmış oldu." diye konuştu.
İlçenin fiziki durumunun engebeli, yokuşlu olmasından dolayı vatandaşların ulaşım problemi yaşadığını söyleyen Turhan, bu durumu çözmek adına bazı çalışmalar yaptıklarını da belirtti.
İlçenin şantiye alanına çevrildiğini söyleyen Tektaş, "Mahallemizde parke çalışması yapılıyor, yollar yapıldı, park alanları oluşturuldu. Eskiden mahallemizde yollar dardı, insanlar çamurlu yollarda dolaşıyordu. Yapılan hizmetlerden sonsuz memnuniyet duyuyoruz." dedi.