27 / 04 / 2024

Diyarbakır Merkez Camii’nin temeli atıldı!

Diyarbakır Merkez Camii’nin temeli atıldı!

Toplu açılış töreni için Diyarbakır’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentte hayata geçirilecek olan Merkez Camii'nin de temelini attı. Caminin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.




Toplu açılış töreni için Diyarbakır’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla’nın katılımıyla Merkez Camii’nin temelini attı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 290 milyon liralık 85 projenin açılışı için Diyarbakır’a geldi. Diyarbakır Havalimanı’na inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve mülki erkan tarafından karşılandı. Erdoğan, buradan Cumhurbaşkanlığına ait otobüsle şehir merkezine hareket etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenişehir ilçesinde Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından Diyanet Başkanlığı’na devredilen 28 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek olan Merkez Camii’nin temelini, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bakanlar ve Milletvekilleri ile birlikte attı 


İçinde sergi salonu, çocuk oyun parkı, müzeler ve kütüphanelerin yer alacağı Diyarbakır Merkez Camii’nin 2019 yılında tamamlanması bekleniyor.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön