02 / 05 / 2024

Diyarbakır Millet Bahçesi’nin ihalesi gerçekleştirildi!

Diyarbakır Millet Bahçesi’nin ihalesi gerçekleştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Diyarbakır Millet Bahçesi projesinin ihalesini gerçekleştirdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’nde 54 bin 155 metrekare alanda hayata geçirilecek olan Millet Bahçesi’nin ihalesi gerçekleştirildi.

TOKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, dün yapılan ihale kapsamında millet bahçesine ait sosyal donatılar da bulunuyor.

Bitki ve peyzajı ile Diyarbakır şehrine yeni bir soluk getirecek olan millet bahçesi projesi, içerisindeki yeşiliyle, Millet Kıraathanesi’yle, yürüyüş parkurlarıyla, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı yaratacak.

Çocuklar için oyun alanlarının, bisiklet ve koşu yollarının yer aldığı millet bahçesi projesinde her yaştan kullanıcı için kültürfizik alanları da dizayn edildi.

Millet Bahçesi projesi ile kentin merkezinde tematik bahçeler, ağaçlar ile yeşil alan oluşturulacak. Daha çok yeşille buluşacak Diyarbakırlı vatandaşlar huzur içinde vakit geçirebilecek.


Geri Dön