01 / 05 / 2024

Diyarbakır Sur'daki Hanlar Bölgesi yenileniyor!

Diyarbakır Sur'daki Hanlar Bölgesi yenileniyor!

Diyarbakır Sur İlçesi Gazi Caddesi Hanlar Bölgesi yenileme projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanacak.



Diyarbakır Sur İlçesi Gazi Caddesi Hanlar Bölgesi yenileme projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanacak.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlatılan Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından onaylanan projeye göre; Sur İlçesi Gazi Caddesi’nin ve çarşılarının yeniden eski kimliğine uygun bir şekilde yenilenerek, turistik cazibesinin artırılıp bölgedeki ticaretin canlanması hedefleniyor.


Yenilemeler içeren proje açılış toplantısı; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen’in sunumuyla gerçekleştirildi.


Proje açılış toplantısına, Bakan Danışmanı Abdurrahman Çelik,  Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Arslan Can,  Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin ve bölge esnafının geniş katılımlarıyla yapıldı.


Gazi Caddesinin Hasan Paşa Hanının bitimi ile Melik Ahmet Caddesinin başlangıcı arasındaki bölüm ile Yanık Çarşı ve çevresindeki dükkânların kapsadığı 1. Etap Proje tanıtımının yapıldığı özel animasyon gösterisi, projeye ait görseller bölge esnafıyla paylaşılıp yapılacak uygulamalar detaylı bir şekilde anlatıldı. Ayrıca Mardin İlinde uygulanmış Sokak Sağlıklaştırma çalışması örnek olarak gösterilip; uygulama esnasında esnafın dükkânını kapatma zorunluluğunun olmadığı ve çalışmalarına devam edebileceği vurgulanarak ticaretin aksamasına mahal vermeden çalışılacağı vurgulandı. Hanlar Bölgesi Projesi tanıtımı sonrası, esnaflarımızın görüşleri, talepleri ve proje konusunda fikirleri alındı.


Bölge esnafı yapılan toplantıdan ve sunumdan memnun kalarak projeyi destekleyeceklerini toplantı sırasında beyan ettiler.

 

Haber Milliyet gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır Sur İlçesi Gazi Caddesi Hanlar Bölgesi yenileme projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlatılan Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından onaylanan projeye göre; Sur İlçesi Gazi Caddesi’nin ve Çarşılarının yeniden eski kimliğine uygun bir şekilde yenilenerek, turistik cazibesinin artırılıp bölgedeki ticaretin canlanması hedefleniyor.

Yenilemeler içeren proje açılış toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen’in sunumuyla gerçekleştirildi. Proje açılış toplantısına, Bakan Danışmanı Abdurrahman Çelik, Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Arslan Can, Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin ve bölge esnafının geniş katılımlarıyla yapıldı. 

Animasyonlu tanıtım

Caddesi’nin HASAN Paşa Hanının bitimi ile Melik Ahmet Caddesi’nin başlangıcı arasındaki bölüm ile Yanık Çarşı ve çevresindeki dükkânların kapsadığı 1. Etap Proje tanıtımının yapıldığı özel animasyon gösterisi, projeye ait görseller bölge esnafıyla paylaşılıp yapılacak uygulamalar detaylı bir şekilde anlatıldı. 

Ayrıca Mardin İlinde uygulanmış ‘Sokak Sağlıklaştırma’ çalışması örnek olarak gösterilip; uygulama esnasında esnafın dükkânını kapatma zorunluluğunun olmadığı ve çalışmalarına devam edebileceği vurgulanarak ticaretin aksamasına imkan vermeden çalışılacağı vurgulandı. Hanlar Bölgesi Projesi tanıtımı sonrası, esnaflarımızın görüşleri, talepleri ve proje konusunda fikirleri alındı. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bölge esnafının projeyi beğendiği ve destekleyecekleri paylaşıldı. 



Milliyet




Haber Diyarbakır Söz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Hanlar Bölgesi'nin yenilenmesi projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uygulamaya koyacak.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlatılan ve Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından onaylanan projenin uygulama çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerçekleştirecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında, Sur ilçesindeki Gazi Caddesi'nin ve çarşıları eski kimliğine uygun bir şekilde yenilenecek.


HANLAR BÖLGESİ


Bakanlık, kentte projenin tanıtımına yönelik bir toplantı da gerçekleştirdi.


Toplantıda, Gazi Caddesi'nin Hasan Paşa Hanı'nın bitimi ile Melik Ahmet Caddesi'nin başlangıcı arasındaki bölüm ile Yanık Çarşı ve çevresindeki dükkanların kapsadığı 1. Etap Proje tanıtımı yapıldı. Toplantıda, özel animasyon gösterisi, projeye ait görseller bölge esnafıyla paylaşılıp yapılacak uygulamalar detaylı bir şekilde anlatıldı.


Ayrıca Mardin'de uygulanan "sokak sağlıklaştırma" çalışması da örnek olarak gösterilip, uygulama esnasında esnafın dükkanını kapatma zorunluluğunun olmadığı ve çalışmalarına devam edebileceği vurgulandı.




Diyarbakır Söz


Geri Dön