05 / 05 / 2024

Diyarbakır Türkiye'nin en çok yatırım alan şehri!

Diyarbakır Türkiye'nin en çok yatırım alan şehri!

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, "Yatırım yapılan iller sıralamasında Ankara birinci, İstanbul ikinci, Mardin üçüncü, İzmir dördüncü, Diyarbakır ise 5'inci oldu. Diyarbakır'a 914 milyon 826 bin TL yatırım yapıldı" dedi...




Kamu kurum müdürleri ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Kıraç, Diyarbakır'da tamamlanan ve devam eden yatırım ve projeler hakkında bilgi verdi. Çözüm süreciyle birlikte yatırım konusunda iyimser bir havanın yakalandığını anlatan Vali Kıraç, Diyarbakır'ın en çok kamu yatırımının yapıldığı Türkiye'nin beşinci ili olduğunu kaydetti. Diyarbakır'da devam eden 11 köprülü kavşak inşaatının bitmek üzere olduğunu kaydeden Vali Kıraç, Sur içindeki kentsel dönüşüm, burçların restore edildiği projelerin de bitmesiyle şehrin çehresinin değişeceğini dile getirdi. 


Vali Kıraç, Diyarbakır'da ulaşım, sağlık, spor başta olmak üzere bütün alanlarda yapılan yatırımları detaylarıyla anlattı. Bu yıl Diyarbakır İl Özel İdaresi'nin 116 milyon TL bütçeli yatırımlarının devam ettiğini anlatan Vali Kıraç, KÖYDES'in 18 milyon bütçesini de yılbaşına kadar 22 milyon TL'ye çıkardıklarını anlattı.


Bölgede insanların huzur ve istikrara ihtiyaç duyduğunu anlatan Kıraç, buna yönelik yatırımların da devam ettiğini kaydetti. Vali Kıraç, "Yatırımlar için olumlu bir iklim gerekiyordu. Bunu şuan oluşmuş durumda. Köylerden çevreden gelecek göçleri durdurmak ve buradaki mevcut kişilerin de başka şehirlerine göçünü engellememiz gerekiyor. Bunun için de yatırımlar devam etmesi şart" diye konuştu.


Diyarbakır OSB'de 4 bin kişi istihdam ediliyor


Şuan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 4 bin kişinin istihdam edildiğini anlatan Vali Kıraç, teşvik kapsamında 6. Bölge'de bulunan Diyarbakır'a yeni bir organize sanayi bölgesinin açılması çalışmasının devam ettiğini kaydetti. Diyarbakır'a yani 6. Bölge'ye yatırım yapacak girişimcilerin yüzde 38 daha avantajlı olduğunu anlatan Kıraç, bunun için de yatırım için çok sayıda talebin olduğunu dile getirdi. Diyarbakır OSB'deki doğalgaz ve demiryolu ulaşımı sıkıntısının çözülmek üzere olduğunu belirten Vali Kıraç, doğalgaz için 3 milyon 700 bin TL'lik yatırımla yılsonuna kadar yatırımcıya ulaşacağını söyledi. Vali Kıraç, 27 şehit sahabe kabrinin bulunduğu Hz. Süleyman Camii'nde kadın tuvaleti sıkıntısının da çözülmek üzere olduğunu, restorasyon kapsamında şuana kadar 5 burcun yenilediklerini diğerlerinde ise çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.


Cihan


Geri Dön