Kent Haberleri

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.7 ve 7

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden sonra bütün Türkiye adeta tek yürek oldu. "Asrın felaketi" şeklinde nitelenen depremlerin 10. gününde enkazlarda arama kurtarma çalışmaları sürerken bilanço da ne yazık ki her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor. 

Aktarılan bilgilere göre, Merkez üssü Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'da da yıkıcı etkilere sebep olan felaketten sonra bölgedeki son durum da merak ediliyor.  

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

İşte Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde kentte yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin başlattığı soruşturma ile ilgili detaylar...

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde şehirde yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin başlattığı soruşturma hız kesmeden devam ediyor.

Aktarılan bilgilere göre, bu kapsamda yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin haklarında yakalama kararı verilen kişi sayısı 59'a çıktı.

Gerçekleştirilen operasyonda toplam 53 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerden sonra 14 kişi serbest bırakıldı, 39 zanlı ise adliyeye sevk edildi. Firari 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. 

Süleyman Soylu: Antakya'nın yarısı, Kahramanmaraş'ın dörtte biri yıkık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş ve Antakya'da deprem sonrası yıkılan ve ağır hasar gören binalarla ilgili bazı önemli açıklamalar yaptı. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentteki binalarla ilgili olarak, şu ana kadar yapılan tespitlere göre, kentin yüzde 23'ünün dörtte birinin ya yıkılmış, ya ağır hasar, ya da acil yıkılacak kapsamı içerisinde olduğunu söyledi. Sözcü'de yer alan habere göre, "Bir örnek daha vermek isterim. Dün öğleden sonra Hatay’daydık." diyen İçişleri Bakanı Soylu, orada, Antakya merkezinde, bu rakamın yüzde 50’nin üzerinde olduğunu dile getirdi. Bakan Soylu her iki konuttan, bağımsız bölümden bir  tanesinin ya yıkılmış, ya ağır hasar, ya da acil yıkılacak kapsamında olduğunu da sözlerine ekledi.

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş depremlerinde tam 5 farklı fay parçası kırıldı! O sabah 3 deprem olmuş olabilir!

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!