28 / 04 / 2024

DKY İnşaat Yeni Sahra'da 150 dönümlük bir arsayı dönüştürecek!

DKY İnşaat Yeni Sahra'da 150 dönümlük bir arsayı dönüştürecek!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya gayrimenkuldeki rotasını dönüşüm projelerine çevirdiklerini ve Ankara Yeni Sahra'da 150 dönümlük bir arsayı dönüştürmek için kolları sıvadıklarını açıkladı...



DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya yeniden yapılanma sürecinde İstanbul'un eksikleri ve ihtiyaçlarından yola çıktıklarım belirterek, kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma içine girdiklerini söyledi. 


Ali Dumankava, İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamında çok önemli bölgelerin olduğunun altım çizerek. 

Yeni Sahra'nın da bu bölgelerden biri olduğunu vurguladı. Yeni Sahra'da 150 dönümlük bir alanın dönüşümüne odaklandıklarını kaydeden Ali Dumankaya, "Bölgedeki hak sahipleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Anlaşmalara devam ediyoruz. Projeyi de 2014 yılında hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi. Dumankaya, bu bölgede yaşayan vatandaşlar olduğunu ve bu insanları da düşünerek planladıklarını anlatarak,  "Bölgede hakkaniyetli bir dönüşüm gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ekibimizde şehir plancısı, sosyolog ve psikolog gibi farklı mesleklerden uzmanlar var. Bu sayede dönüşümü farklı boyutları ile ele alıp sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu. Ali Dumankaya. eskiden de dönüşüm yaptıklarım ama genelde boş arsalar üzerinde projeler geliştirdiklerini vurgulayarak, çok sayıda hak sahibinin olduğu dönüşüm projelerinin zorluğuna işaret edip, 52 yıllık geçmişleri olmasına rağmen ilk kez bu dönemde sahipleriyle yoğun bir şekilde görüşmeler yaptıklarım anlatan Dumankaya. 

şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm çok kolay bir şey değil ama bu zorlukları bilerek yola çıktı. 

Eskiden sadece tek bir arsa sahibiyle görüşüp proje yapardık ama artık binlerce vatandaşla görüşüyoruz. Herkesle tek tek konuşuyoruz. Talep ve beklentileri öğreniyoruz. Yeni Sahra'da 150 dönümü dönüştüreceğiz. Bunun için de yüzlerce hak sahibiyle görüşüyoruz." Alı Dumankaya. Yem Sahra7 da kı dönüşüm projesinin 5 etap halinde hayata geçirileceğini belirterek. "Anlaşmaları tamamladıktan soma bölgeyi riskli alan ilan ettirebileceğiz. Yapı kalitesi çok düşük. Riskli ilan ettirince bölgenin dönüşümünün önündeki engeller de kalkacak. 2/3 kuralı gelecek ama biz hak sahiplerinin hepsiyle anlaşarak projeyi gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. 


Ankara Ticari Hayat


Geri Dön