01 / 05 / 2024

DKY kentsel dönüşüm projesinde metrekaresi 5 bin TL olacak!

DKY kentsel dönüşüm projesinde metrekaresi 5 bin TL olacak!

SEÇİMLERİN yoğun okluğu bir yılın geride kaldığını belirten DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, seçim dönemlerinde insanların biraz temkinli davranıp yatırımlarını erteleyebileciğine dikkat çekti.



SEÇİMLERİN yoğun okluğu bir yılın geride kaldığını belirten DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, seçim dönemlerinde insanların biraz temkinli davranıp yatırımlarını erteleyebilcliğine dikkat çekti. Dumankaya "Bu yıl iki tane seçim yaşamamıza rağmen TÜIK verilerine göre, 1 milyon rakamının üzerinde konut satılacak gibi duruyor. Bu da talebin canlı olduğunu bize gösteriyor. 2014 yılını satış anlamında sektörün iyi geçirdiğini belirtebilirim. 


20 MİLYON KONUT YENİLENECEK

Türkiye'de nüfus artışının yanında, evlenme boşanma, taşınma ve kentsel dönüşümde en önemli etkenlerden biri. Kentsel dönüşümle belli bir miktarda konut yıkılacak, belli miktarda konut yenilenecek. Böylece 20 milyon konut yenilenecek. Bu da ciddi bir akım başlatıyor ve aynı zamanda kiracı talebi doğuruyor. 


Konutun alıcısı her dönemde var, konut için her zaman iş var, gelecek yıl ve yıllarda da böyle olacağma inanıyorum. Ülkemiz, çevresindeki olumsuz atmosferden etkilenmeyip uluslararası alanda rahat kalırsa, 2015'in daha iyi bir yıl olacağına inanıyorum. Biz de gelecek yıllarda yapacağımız 3 milyar TL hacminde, 3 bin adedin üzerinde konut ile bu pozitif bakış açısına katkı sağlıyoruz" diye konuştu. 


EŞ ZAMANLI PROJELER GELİYOR 

2015 yılında hayata geçirecekleri projelere ilişkin bilgi veren Dumankaya şıuılan söyledi: "Kartal, Maltepe, Ataşehir-Yenisahra, Göztepe, Kağıthane, Sultanbeyli ve Kadıköy bölgelerinde projelerimiz başlayacak. Kartal'da çalışmalarına başladığımız projemizi 2017 yılında teslim etmeyi hedefliyoruz. Projede m2 fiyatlarının 5 bin'den başladığı 350 adet konut bulunacak. Ayrıca projeden ayrı konumda 1 adet de ofis bloğu yer alacak. 2015'teki ilk lansmanımız Kartal projemiz için gerçekleştirilecek. Maltepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları bünyesinde Tekel Evleri'ni dönüştüreceğimiz projede 5 bin TL'den başlayan metrekare fiyatlarıyla satışa sunulacak 350 adet civarı konut yer alacak. Ataşehir-Yenisahra bölgesinde devam eden projenin ilk-etabını ise 2018 yılında teslim etmeyi hedefliyoruz. Avrupa Yakasında ise Kağıthane bölgesinde 2 ayrı kentsel dönüşüm projemiz başlayacak. Projelerimizi 2017 yılında teslim edeceğiz."


Star Ek


Geri Dön