Kira

Doç. Dr.  Baki Demirel: Barınma sorunu toplumsal krize dönüşürse, mülkiyet hakları sorgulanır!

Mağdur ev sahipleri, kiracıları ile yaşadıkları sorunlar sebebiyle evlerini kiraya vermeyeceklerini belirtiyor. Peki barınma sorunu nereye gidiyor? Yalova Üniversitesi Ekonomi Bölümü Doç. Dr.  Baki Demirel'den konu ile ilgili değerlendirme geldi. İşte o paylaşım...

Pandemiyle beraber fahiş rakamları gören satılık konut fiyatları ve kira bedelleri, barınma sorununu her geçen gün derinleştiriyor. Haziran 2022 tarihinde fahiş kiraların önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen yüzde 25 zam sınırlaması, tam anlamıyla kiralık konutlarda krize neden olmuşken; ev sahipleri ile kiracıları da resmen birbirine düşürdü. 

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle mağdur olan ev sahipleri, uygulamanın 1 Temmuz 2024 itibarıyla kaldırılmasına rağmen sorunların hala devam ettiğini beliriyor. Mağdur ev sahipleri, kiracıları ile yaşadıkları sorunlar sebebiyle sık sık evlerini bir daha kiraya vermeyeceklerine de dikkat çekiyor. 

Yalova Üniversitesi Ekonomi Bölümü Doç. Dr.  Baki Demirel, https://x.com/drbakidemirel resmi X sosyal medya hesabından barınma krizi ile ilgili önemli bir paylaşım yaptı. 

Baki Demirel, bir kullanıcının "Yüzde 25 ile ev sahipleri senelerdir yıpratılıp durdu ve halen ev sahiplerine yükleniliyor. Madem öyle, aklı başında olan ev sahipleri evlerine kiraya asla vermesin" paylaşımını alıntılayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Ben olsam bu kadar özgüvenli olmazdım. Barınma krizi toplumsal krize dönüşürse mülkiyet hakları sorgulanır, kimsenin boş evi kendisine kalmaz/kalamaz..."

Peki ev sahipleri ve kiracılar barınma sorunu ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Tunceli depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür’den açıklama geldi: Deprem bekliyoruz, endişelendik!

Türkiye'de konuta erişilebilirlikte 'kamulaştırma' modeli uygulanabilir mi? 

Çimento sektöründe son durum: Geçen yıla göre yüzde 10,2 arttı!