04 / 05 / 2024

Doğa Elements'te proje bitimine kadar yüzde 24 kazanç garantisi!

Doğa Elements'te proje bitimine kadar yüzde 24 kazanç garantisi!

Doğa Gayrimenkul'ün Dragos'taki son projesi 'Doğa Elements'te müşteriler proje bitiminde evlerini daha yüksek fiyattan satamazlarsa aldıktan teslim tarihine kadar geçen ay oranınca kârı garanti edecek



Yani projenin başında ev satın alan kişi, 24 ay sonra evini teslim aldığında yüzde 24 kâr sağlayacak. Projede 2 yıl boyunca kiracılar da Doğa Gayrimenkul tarafından bulunacak.

2001 yılından beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren, Göktürk ağırlıklı olmak üzere Selenium Country, Doğa Meşe Park, Doğa Country, Doğa 77, Doğa Emirgan Evleri, Doğa Teras Evleri projelerinin yanı sıra Şişli'de Feriloft ve Bodrum'da Doğa Hanımeli projelerini hayata geçiren Doğa Gayrimenkul, Mayıs 2012'de Dragos'ta başlayacağı yeni projesi Doğa Elements'te kâr ve kira' garantisi verecek. Bu kapsamda müşteriler proje bitiminde, evlerini satın aldıktan teslim edilene kadar geçen süre oranında kârı garanti olarak alacak.

Uygulamanın proje süresince devam edeceğini söyleyen Doğa Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ari Duek, "Örneğin projeden bugün daire aldınız, 24 ay sonra eviniz teslim edilecek. 100 bin liraya aldığınız evinizi proje bitiminde istediğiniz fiyattan satamadınız, biz (24 ay x % 1) yüzde 24 kârı garanti ediyoruz. Aynı şekilde bugün değil de 1 yıl sonra bu projeden daire aldığınızı varsayalım. Proje bitimine bu defa 12 ay kaldı. Evinizi teslim aldığınızda yüzde 12 kârı garanti edeceğiz" diye konuştu. Yatırımcılara ise ilk 2 yıl boyunca kiracı temin edeceklerini açıklayan Duek, "Böylece evlerini kiraya vermek isteyenler için yeni bir projeye girerken karşılaşılabilen kiracı arama derdini ortadan kaldırıyoruz" dedi. 8 Şubat'ta satışa çıkardıktan 176 daireden oluşan Doğa Elements projesinin yüzde 28'ini sattıklarını söyleyen Duek, projede büyüklüğü 62-200 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatlarının ise 289 bin ile 1 milyon TL arasında olduğunu ifade etti.

İlk 6 ay ödeme bulunmuyor
Duek, projede yüzde 15 peşinat ödeyenler için ilk 6 ay ödeme yapılmayacağını, 60 ay faiz ve banka kredisinin de olmayacağını sözlerine ekledi. Feriköy'de bulunan Feriloft projelerinde de 30 Mart’a kadar sürecek bir kampanya yapaklarını söyleyen Duek, "Burada ise 50 bin TL peşinatla 6 ay sonra taşınılıyor ve ayda 3 bin TL taksit ödeniyor" dedi.

Yaşlılara sağlık tesisli proje için Sapanca ve Silivri'de arsa arıyor
Doğa Gayrimenkul, konut sektörüne ilk kez 'yaşlılara özel yaşam merkezi' konseptini getirmeyi planlıyor. Benzerlerine Amerika'da rastlanan bu konseptin 65 yaş üzeri insanlar için özel olarak tasarlanacağını açıklayan Ari Duek, evlerin 1+1 veya 2+1 şeklinde tasarlanacağını söyledi. Duek, "100-150 adet konut planlıyoruz. Küçük evlerde oturacak yaşlılar, sosyal tesislerin, bilardodan müziğe hobi odalarının, sinemanın, spor alanlarının, yeme içme ünitelerinin olduğu, şehir turlarının düzenleneceği bir projede yaşayacak. Projenin en önemli özelliklerinden biri de sağlık tesisinin olması. Ev sahiplerinin bileğinde sağlık merkeziyle iletişim kurmasını sağlayan bir bileklik, acil durum ve panik butonu vs olacak" diye konuştu.

Proje için ön hazırlıkları yaptıklarını, 2014 yılında projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Duek, Sapanca, Silivri ve Göktürk'te arsa araştırdıklarını, yurtdışındaki fonlar, proje geliştiren firmalar ve hastanelerle görüşmelerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Bu yıl Kıbrıs'ta Gine'nin en merkezi caddesinde 4 bin 500 metrekarelik arsada 14 bin metrekare inşaat alanı ve sosyal tesisleri olan ilk rezidans projesine başlayacaklarını kaydeden Duek, "Doğa Spring adındaki projede deniz manzaralı, 1+1,2+1 ve 3+1 seçeneklerinde 100 daire olacak. Havuzu, spor alanları, otoparkı olacak projenin çatısında da güneş panelleri olacak ve aidatlar sıfırlanacak" diye konuştu. Yabancı alıcıların yüzde 85'inin İngiliz olduğu ve global krizin ardından emlak piyasasının durma noktasına geldiği Kıbrıs'ta hedef kitlelerinin eski evlerde oturanlar olduğunu belirten Duek, projeyi 2 yılda tamamlayacaklarını, İstinye ve Sarıyer'de üst gelir grubuna yönelik olarak 60-70 dairelik konutlar da geliştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Şarap mahzeni bile var
2010 Dünya Mimarlık Festivali birincisi Erginoğlu&Çalışlar tarafından Dragos'ta 5 dönüm arazi üzerinde tasarlanan Doğa Elements projesi, 30 bin m2 inşaat alanına sahip. 10. kattan sonrası deniz ve Adalar manzarasına hakim olan projede ev sahiplerine özel olarak puro ve şarap kavı için yeraltında mahzen bile olacak. Bodrum katında 800 m2'lik kapalı sosyal tesis alanı bulunan projede fitness center, kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun odası, oyun makinaları ve art&craft odası bulunuyor. Business lounge ve toplantı odaları bulunan projede pilates, yoga ve hobi alanları da yer alıyor. Projeye resepsiyon, vestiyer, vale, bellboy, launch, cafe, ofis, sekreterya, toplantı odası, rezervasyon hizmeti verilirken parti organizasyon, köpek dolaştırma, kuru temizleme, terzi, lostra, şoför kiralama, araç yıkama, araç bakım, eczane, spor salonu eğitmen hizmeti, alışveriş servisi gibi hizmetler de ücret karşılığı organize ediliyor.

Nihal Yuvacan/Vatan
 


Geri Dön