29 / 04 / 2024

Doğa Teras Evleri, 2012 Mart'ta sahiplerine teslim edilecek!

Doğa Teras Evleri, 2012 Mart'ta sahiplerine teslim edilecek!

Kemerburgaz-Göktürk'te inşa ettiği 63 daireden oluşan Doğa Teras Evleri'ni 2012'nin Mart ayında teslim edecek olan Ena Gayrimenkul, yatırım rotasını Anadolu Yakası'na çevirdi



Ena Gayrimenkul'ün Kurucu Ortağı Edi Edgar Duek, önümüzdeki dönemde özellikle Anadolu Yakası'nda dikkat çekecek önemli projelere başlayacaklarını söyledi.

Ena Gayrimenkul, Edi Edgar Duek, kardeşi Ari Duek ve Petek İnşaat'ın sahibi Nuri Petek tarafından 2009 yılında kurulmuş genç bir şirket. Ena Gayrimenkul, kuruluşunun hemen ardından, Doğa Gayrimenkul ile güçlerini birleştirdi. şžirket, ilk projesi için üst düzey gelir grubuna yönelik konutların yapıldığı Kemerburgaz-Göktürk'ü seçti. 2010'un Temmuz ayında Göktürk'te 63 daireden oluşan Doğa Teras adında bir projeye başlayan şirket, önümüzdeki dönemde İstanbul'un Anadolu yakasında da yeni projelere hazırlanıyor. Ena Gayrimenkul'ün Kurucu Ortağı Edi Edgar Duek ile başka Doğa Taraş projesi olmak üzere önümüzdeki döneme ilişkin yeni projelerini konuştuk.

Emlak Mortgage: Doğa Teras Evleri projenizden söz edebilir misiniz

Edi Edgar Duek: Doğa Teras Evleri 2 blok ve 63 daireden oluşuyor. Projemiz bin 810 metrekarelik bir alana inşa ediliyor. Toplam inşaat alanı ise 12 bin metrekare. Projemiz Mimar Can Günay ve ekibinin imzasını taşıyor. Stüdyo daireden 4+1 daireye kadar farklı büyüklükte ve konumda daireler bulunuyor. Konutlarımızda her zevk ve isteğe hitap edebilmek amacıyla balkonlu veya balkonsuz, açık mutfak veya kapalı mutfak şeklinde farklı daire tipleri sunuyoruz. Ayrıca site sakinlerinin güneşin batışına kadar havuz keyfi yaşayabilmeleri için çatıda 'infinity' havuz, her daireye 5 metrekare ile 7 metrekare arasında depo alanı ve kapalı otopark imkanı oluşturduk.

Doğa Teras Evleri'nde fiyatlar ne seviyede

Duek: Metrekare fiyatlarımız 3 bin ila 3 bin 800 TL arasında seyrediyor. Projede 170 bin ila 730 bin TL arasında değişen fiyat aralığında konutlarımız bulunuyor. Finansman anlamında da kolaylıklar sağlıyoruz. Doğa Teras Evleri için Yapı ve Kredi Bankası ve Tekstil Bank 120 aya kadar konut kredisi veriyor. Bunun yanı sıra banka kredisi olmadan liste fiyatlarımız üzerinden 60 aya kadar vadelendirme yapmaktayız. Nakit alımlarda ise yüzde 15 iskonto avantajı sunuyoruz.

Projenin inşaatı ve satışı ne seviyede Evler ne zaman teslim edilecek

Duek: 2010 yılının Temmuz ayında başladığımız projemizi 2012 yılının Mart ayında teslim edeceğiz. şžu anda kaba inşaatımız tamamlanmış bulunuyor ve ince işlerin ise yüzde 40'ı bitmiş durumda. 63 dairenin 38 adeti şimdiden satılmış bulunuyor.

Projeyi farklı kılan özellikler nelerdir

Duek: Doğa Teras Evleri'nin dış cephe görünümü asimetrik ama kendi içinde bir sıra takip eden farklı bir mimari çizgiye sahip. Ayrıca her dairenin birbirinden farklı olması, havuzun çatıda yer alması, kullanılacak güneş panelleri ile üretilecek enerjinin ortak alanların elektrik tüketiminde kullanılarak enerji tasarrufu sağlanması da bu projemizin dikkat çeken farklılıkları olarak öne çıkıyor. Güneş panelleri sayesinde üretilecek enerji elektriğe dönüştürülecek, sosyal tesisler, otopark, asansör, havuz, bahçe ve merdivenler gibi ortak alanların aydınlatılmasında kullanılacak. Gaüda yer alan infinity havuzumuz, projemizin en önemli farklılıklarından biri. Projemizin sakinleri, havuzun içinde sonsuzluk hissi ile doğa manzarasına karşı yüzerek kendilerini ferah ve özgür bir ortamda bulacaklar.

Ena Gayrimenkul olarak önümüzdeki döneme ilişkin yeni projeleriniz var mı

Duek: Ena Gayrimenkul olarak şu anda yapılandırma aşamasında olduğumuz çeşitli projelerimiz var. Önümüzdeki dönemde özellikle Anadolu yakasında dikkat çekecek önemli projelere başlamayı amaçlıyoruz. 2012 yılının Mart ayında Doğa Teras Evleri'nin teslimatını yapmamızla birlikte yeni projelerimize yoğunlaşarak hızla ilerlemeye devam edeceğiz.

Motosiklet tutkunu

Edi Edgar Duek'in hobisi motosiklet adeta yaşam biçimi olmuş. Duek, şehir içinde her yere motosikleti ile gidiyor.
Motosikletin özgürleştiren yanını sevdiğini belirten Duek, bu konuda şunları söylüyor:
'Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde motosikletle bir noktadan diğer noktaya ulaşmak çok daha kolay oluyor. Ama trafikte sunduğu avantajların yanı sıra motosikletle yolculuklara çıkmak ve yeni keşiflerde bulunmaktan da büyük tat alıyorum. Motosiklet bir yaşam felsefesi olarak ele alındığında beni daha iyi tanırsınız. Yeni yerler gördüğüm ve yeni kültürler tanıdığım için bu da benim hayat görüşümü geliştiriyor. Bu noktada belirtmek isterim, gezip-görmek derken büyük şehirleri gezip oralarda sadece alışveriş yapmak değil, her memleketin köyü-kasabası, halkı, kültürü vs. tanımaktan söz ediyorum.'

Edi Edgar Duek'ten motosiklet kullanıcılarına tavsiyeler

Hakkını verdiğiniz sürece motosiklete binmek ciddi bir iştir.

Eğitimi, tecrübesi, kaskı, eldiveniyle tam teşekküllü olmayı ve dikkati gerektirir. Yapı sektöründe de aynı kurallar geçerlidir.

Motosiklete de bindiğiniz andan itibaren her şeyi öngörebilmeniz ve dikkatinizi işinize vermeniz şarttır. Öyle dikkat gerektirir ki motosiklet üstünde olmak, en ufacık bir ihmal, basit bir taş ya da dikkatsizce arabadan atılan bir izmarit hayatınıza kast edebilir.

Ayrıca doğru vitesle, doğru gazda ilerlerken, dikkati istikamete vererek ilerlemelisiniz, ihtimalleri analiz edip tehlikeyi öngörmelisiniz. Böylece hızınızı kontrol ettiğiniz gibi yavaşlamanızı da kontrol edebilir ve güvenli sürüş sağlarsınız.
Ekonomist-Mortgage


Geri Dön