Kent Haberleri

Doğal gaz faturaları kabaracak: ÖTV tutarına zam geldi!

Doğal gaz üzerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarında artışa gidildiği Resmi Gazete'de yayımlandı.Akaryakıta gelen ÖTV zammından sonra doğal gaz da zamlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararı ile doğal gazda ÖTV miktarı güncellendi.

Akaryakıta gelen ÖTV zammından sonra doğal gaz da zamlandı. Konutlarda kullanılan doğal gazdan alınan ÖTV oranı yaklaşık üç kat arttırıldı. Doğal gazda KDV oranı ise geçtiğimiz günlerde yeniden hesaplanmıştı.

İşte detaylar...

Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na Ekli (I) Sayılı Listede Yer Alan Mallara İlişkin ÖTV Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, ÖTV tutarı standart metreküp başına doğal gazda 0,0747 TL, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğal gazda ise metreküp başına 2,7944 TL oldu.

Doğal gazda bir önceki ÖTV oranı standart metreküp başına 0,0230 TL, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğal gazda 0,8599 TL olarak belirlenmişti.

Bilindiği üzere Mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8’lik KDV dilimi yüzde 10’a, yüzde 18’lik KDV dilimi ise yüzde 20’ye çıkarıldı. Kararın yürürlüğe girmesinin ardından A'dan Z'ye her şey zamlandı.

Öte yandan, vergi ve harçlar, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte zamlandı. Yurt dışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için gereken harç bedeli, KDV oranları, şans oyunları, otomobilde KDV, pasaport, noter ve vize harçları artırıldı. 

AKARYAKITA ZAM!

Bazı Mallara Uygulanan Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Bu çerçevede akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarında yükseliş yapıldı. 

Böylelikle, 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı toplamda 7,52 Türk Lirası,  98 oktan kurşunsuz benzininin özel tüketim vergisi ise litre başına 7,99 Türk Lirası şeklinde olacak. 

Motorinin litresi üzerinden 7,05 TL, LPG otogazda da 5.77 TL tutarında ÖTV alınacak.  ÖTV artışının ardından da akaryakıt fiyatları dün geçe geç saatlerde düzenlendi.  Benzinin litre fiyatı 35,90 liraya, motorin 33,18 liraya ulaşırken, otogaz 15.91 TL olarak güncellendi. 

Emekli promosyonunda son dakika! Ceza gibi karar: O emekliler banka promosyondan yararlanamadı!

İzmir Uzundere Toplu Konutları 34 adet konut satılıyor! Ev alacaklara son dakika müjdesi! 

Euro, güçlü duruşunu sürdürüyor! 30 liraya gidiyor...