Ekonomi

Doğal gaz faturanızı birden düşürecek yöntem! Herkesten saklanan o çok gizli formülle 100 TL daha az ödeyin!

Kışın gelmesiyle birlikte yükselen doğal gaz fiyatları vatandaşları ekonomik olarak zor duruma  sokuyor  ancak bu yöntemler doğal gaz faturanızın düşmesine yardımcı olabilir. İşte doğal gaz faturanızı düşürmenin yolu... Soğukların iyiden iyiye bastırması kombilerin yükselmesi, ay sonunda doğal gaz faturasının yükselmesine sebebiyet verirken doğal gaz faturalarını düşürmenin çeşitli yolları keşfedildi

Doğal gaz fiyatlarının yükselmesinin ardından birçok vatandaş ay sonunda gelecek olan doğal gaz faturalarını merak etti. Soğukların iyiden iyiye bastırması kombilerin yükselmesi, ay sonunda doğal gaz faturasının yükselmesine sebebiyet verirken doğal gaz faturalarını düşürmenin çeşitli yolları keşfedildi.

 

Ay sonunda doğal gaz faturanızı önemli ölçüde azaltmak için bu yöntemleri kullanmayı unutmayın. İşte doğal gaz faturanızı düşürmenin yolu...

Ay sonunda yapmanız gerekenlerden biri de peteklerinizin ön kısımlarının açık olup olmadığına bakmak, bu doğal gaz faturanızı önemli ölçüde düşmesini sağlayabilir.  Isının evin her yerine eşit dağılmasını önlemek için petek önüne koltuk, perde gibi nesneler bulunmaması gerekiyor.

Evdeki ısı dağılımının eşit olmaması kombinin daha ev tam ısınmadan sürekli çalışması anlamına gelir bu nedenle ay sonundaki doğal gaz faturaları çok daha yüksek gelir.

Doğal gaz faturalarının önemli ölçüde düşürülmesinde en önemli etkenlerden biri hiç şüphesiz düzenli kombi bakımıdır. Kombi sorunlarının giderilmesi kombilerin sağlıklı çalışmasına büyük katkı sağlar.

Radyatörün arkasına yalıtım paneli yerleştirilmesi, ısının sürekli dağılmasını sağlayarak ortamın daha sıcak olmasını sağlar.

 

1.000 TL ISINMA DESTEĞİ!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nca hazırlanan taslağın Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla, özel sektör çalışanlarına yapılan ve bin lirayı aşmayan ısınma yardımlarının gelir vergisinden muaf tutulmasına karar verildi. 9 Kasım 2022 itibarıyla uygulamaya konan düzenlemeye göre, mevcut ücrette bir artış olmaksızın bu istisnadan yararlanılması mümkün olmayacak.

Özel sektör çalışanları için yapılan düzenlemeye göre hazine, asgari ücretlinin ve çalışanların maaşlarından kesilen 178,4 TL gelir vergisi ile SGK priminden kesilen 454,6 TL'den vazgeçiyor. 633 TL'lik bu rakam, çalışanın maaşına eklenebilecek.

Ayrıca, işverenler, çalışanlara daha önce vergi ve SGK primi ödeyerek yaptıkları bu ödemelerin aylık 1.000 TL'ye kadar olan kısmı için artık vergi ve SGK primi ödemeyecek, yani işveren bu kadar parayı, yani 1000 TL'yi 2023 yılı haziran ayına kadar işçinin maaşına ekleyebilecek.

600 TL’lik oyunlar Amazon Prime Gaming ile ücretsiz!
Paribu kullanıcılarına 150 TL sinema bileti hediye! İşte 3 Ocak 2023 sinema bileti fiyat listesi...
Apple`dan ucuz AirPods modeli geliyor! AirPods Lite modeli kurtarıcınız olacak...