Kent Haberleri

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! Doğal gaz destek ödemesi ne zaman verilecek?

Devlet eli ile verilecek olan doğal gaz desteğinin ayrıntıları belli oldu. Peki doğal gaz desteği ne kadar? Doğal gaz desteği ne zaman verilecek? İşte detaylar…Alınmış olan başvuruların sonrasında ödemelerin ne zaman yapılacağı da binlerce kişi tarafından merak ediliyordu

Doğal gaz Tüketim Desteği Programı kapsamı dahilinde yardım başvuruları 5 Eylül 2022’de e-Devlet aracılığı ile alınmaya başlamıştı. Alınmış olan başvuruların sonrasında ödemelerin ne zaman yapılacağı da binlerce kişi tarafından merak ediliyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın geçtiğimiz gün NTV'de yapmış olduğu açıklamaların ardından doğal gaz destek ödemeleri ise belli oldu.

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğal gaz destek ödemeleri için tarihi açıkladı.

Bakan Yanık, yapmış olduğu açıklamasında, "Bir ısı haritası oluşturduk. Bu haritaya göre de 950 - 2 bin 500 Türk Lirası arasında kademe kademe ödemesi gerçekleştiriyoruz.

Başvurular 5 Eylül 2022’de başladı. Normal kriterlerde ev sahibi olma gibi şartlar da vardı. Bu kapsamı ise genişlettik, kiracılar da faydalanıyor. Kişinin, faturasını PTT'ye götürmesi kafi. Sayısı belirlenmesinin ardından ise ödemeler ekim-kasım gibi yapılacak" açıklamalarını yaptı.

Buna göre; doğal gaz destek ödemeleri ekim ve kasım aylarında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

DOĞALGAZ DESTEĞİ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal Gaz Tüketim Desteği Programı kapsamında, yapılan yardım başvuruları e-Devlet aracılığı ile alınmaya başladı. Başvuruların nasıl yapılacağını ise merak eden birçok kişiye ise Bakan Derya Yanık'ın açıklamaları yanıt oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, "Desteğimizden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem aracılığı ile Bakanlığımızca sunulan 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli olan bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek. Bu kapsam dahilinde halihazırda doğal gaz arzı verilen yerleşim yerlerinde ikamet eden ve aynı şekilde hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği olan vatandaşlarımıza bu desteğimizi vereceğiz” açıklamalarını kullandı.

DOĞALGAZ YARDIMINDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Doğal Gaz Tüketim Desteği Programı’ndan daha fazla hanenin faydalanması için yeni düzenlemeler de yaptıklarını ifade eden Bakan Yanık, şu şekilde konuştu:

"İhtiyaç sahibi hanelere yönelik şekilde hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde kış zaman dilimi ile ilgili başvurular başladı. Önceki zaman dilimimiz içerisinde yer almayan kiracılarımızı da destek kapsamına almış olduk. Bu doğrultu kapsamında başvuru şartları uygun bulunan ev sahibi ya da kiracı olarak ikamet eden, mesken şeklinde evlerde yaşayan vatandaşlarımız destekten faydalanabilecek.”

Siz farkına varmadan paralarınız e-Devlet’te birikmiş olabilir! e-Devlet hesabınızı hemen kontrol edin!

Milyonlarca öğrenciye müjde! Borçların faizleri silinecek takipler duracak

1.250 lira destek parası veriliyor! Ödemeleri PTT’den alabilirsiniz! Aile Destek Ödemeleri ne zaman yatacak?