Ekonomi

Doğal gaz fiyatları ucuzlayacak mı? Vatandaşlara ücretsiz gaz verilebilir mi? Bakan Fatih Dönmez açıkladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Habertürk'te yayınlanan bir canlı yayına konuk olarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Hem milletimiz hem devletimiz kazanç sağlayacak" diye konuştu

"Türkiye'de bulunan doğal gaz vatandaşlara ücretsiz verilebilir mi?" sorusunu da cevaplayan Bakan Dönmez, "Şu anda ithal ettiğimiz gaza göre çok daha ekonomik bir gaz. Hem milletimiz hem devletimiz kazanç sağlayacak" diye konuştu. İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Habertürk'te Kübra Par ile Mehmet Akif Ersoy'un sunumuyla ekranlara gelen televizyon programında sorularını yanıtladı. "Türkiye'de bulunan gaz vatandaşlara ücretsiz verilebilir mi?" sorusuna da çok konuşulacak bir cevap veren Bakan Dönmez, enerjide dışa bağımlılığın büyük ölçüde azalacağını belirtti.
 

Bakan Dönmez'in açıklamalarından öne çıkan satır başları:

- Filyos endüstri bölgesinde de bir planlama gerçekleştiriliyor. Karadeniz'deki bu çalışma birkaç senelik bir çalışma değil. Bu rezerv bize 30 sene yetecek.

- Karadeniz'de Bulgaristan ve Romanya bizi takip ediyor. Biz buradaki tecrübemizi ve bilgimizi onlarla beraber değerlenme imkanımız olacak. Biz doğal olarak kendi projemize odaklanmış durumdayız. Türkiye Petrolleri de bir tecrübe kazanıyor.

- Türkiye yıllardır en büyük sıkıntılarını enerjideki dışa bağımlılığından yaşadı. Bizim için enerji bağımsızlığı, milli bağımsızlığımız demektir. Senelerce ihmal edilmiş, yeterince odaklanılamayan, yoğunlaşılamayan bir alandan söz ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu projeye destek vermesinin bugün meyvelerini topluyoruz. Geçmişte vatanını ve milletini seven birçok insanımız çalışıyordu; fakat politik destek olmayınca bu projeler akim kalmıştı. 1 yılda 50 yılda üretilen gazı çıkarmış olacağız.

- Bizim bu işe başlamadan önceki maliyet hesaplamalarımız şunu ortaya koydu ithal ettiğimiz gaza göre burası çok daha ekonomik gözüküyor. Bu ne demek, bundan doğal olarak vatandaşlarımız da kazanç elde edecek. 'Bu iş ücretsiz dağıtılacak' şeklinde bir algı oluşmasını istemem, çünkü burada masraflar da var. İlerleyen sürelerde değerlendirmelerimizi yapacağız. Şu anda ithal ettiğimiz gaza göre çok daha ekonomik olacaktır. Hem milletimiz hem devletimiz kazanç sağlayacak. Enerjide dışa bağımlılığımızı önemli ölçüde azaltacak.

Bedelli askerlik ücreti 2023 için belli oldu! 150 bin TL olacağı iddia edilmişti! İşte gerçek rakam...

Ete zam yolda: Et ve süt kurumu duyurdu!

Aman dikkat! 2023'te bunları yapanlar yandı! 20 bin TL'nin üzerinde cezası var...