Kent Haberleri

Doğal gaz haziran ayında ücretsiz olacak mı? Ücretsiz doğalgaz kampanyası ne zaman bitecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos'ta bulunan Gaz İşleme Tesisi Karadeniz Doğalgazı'nın Devreye Alma Töreni'nde  1 ay boyunca konutlardaki doğalgazın ücretsiz olacağını duyurmuştu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda konutlarda ücretsiz doğalgaz kullanılacağını duyurmuştu

"Doğal gaz haziran ayında ücretsiz olacak mı? Ücretsiz doğalgaz kampanyası ne zaman bitecek?" soruları son zamanlarda gündemde yer almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda konutlarda ücretsiz doğalgaz kullanılacağını duyurmuştu.

Vatandaşlar haziran ayında da indirim olup olmayacağını sorguluyor. Peki, Doğal gaz haziran ayında ücretsiz olacak mı? Ücretsiz doğalgaz kampanyası ne zaman bitecek? İşte detaylar...

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ TARİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ücretsiz doğalgaz tarihleri belli oldu. Kararname kapsamında konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar olan 38 günlük doğalgaz kullanımlarının tamamı ile 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküp kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sağlanacak.

Söz konusu toplam ödenecek miktar faturada "0" TL olarak gösterilecek. Hatalı olarak tahakkuk edilen faturalar ise iptal edilecek. Tahsil edilen tutarlar şirketler tarafından üç iş günü içerisinde nakit olarak geri iade edilecek.

Düzenleme kapsamında, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketiminin bedeli de ödemelerden düşecek. 25 metreküpten eksik kalan miktar sonraki dönemdeki indirime dahil edilmeyecek.

AYLIK KATKI 125-150 TÜRK LİRASI OLACAK

Türkiye'de dört kişilik bir ailenin senelik ortalama doğal gaz tüketimi 1.500 metreküp olurken aylık ortalama tüketim ise 125 metreküp olarak hesaplandı. Kışın ise aylık en az doğal gaz tüketimi 250 metreküp kapsamında hesaplanıyor.

1 sene süreyle aylık ücret alınmayacak olan 25 metreküplük gazın bedeli ise Nisan ayı tarifesiyle metreküp başına dağıtım bölgesine göre farklı olmakla birlikte 5-6 lira ortalama fiyattan yaklaşık 125 lira- 150 lira civarında hesaplanıyor. Bugünkü fiyatlarla 12 aylık katkı da hane başına 1.500 -1800 lira civarında olacak.

Geçen sene 46 bin TL olan kurbanlık bu sene bakın ne kadar oldu? Kurbanlık fiyatları yüzde 150 arttı!

Airfryer yağsız fritöz 1.459 TL'ye, akıllı robot süpürge 6.899 TL'ye buharlı ütü 349 TL'ye düştü! ŞOK market kataloğu!