Kent Haberleri

Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan Doğal Gaz Tüketim Desteği kış dönemi ödemelerinin başladığını açıkladı. Peki Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?Yardım başvurusu yapmak isteyenler ve doğalgaz yardımının hesaplara yatıp yatmadığını sorgulamak isteyenler için ise sorgulama ve başvuru yolları belli oldu

Doğalgaz desteği ödemeleri 12 Kasım itibariyle hesaplara yatmaya başladı. Yardım başvurusu yapmak isteyenler ve doğalgaz yardımının hesaplara yatıp yatmadığını sorgulamak isteyenler için ise sorgulama ve başvuru yolları belli oldu.

Kış dönemine yönelik başvuruların, e-Devlet sistemi üzerinden 5 Eylül itibarıyla alınmaya başladığını kaydeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, başvuruda bulunan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca hak sahipliği onaylanan 336 bin haneye toplam 271,7 milyon liralık destek verdiklerini açıkladı.

 

İhtiyaç sahibi olan, doğal gaz altyapısı olan 603 ilçede ikamet eden ve ikamet adresinde doğal gaz aboneliği bulunan tüm vatandaşların destekten yararlanabildiğini ifade eden Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdikleri "Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemi ödemelerinin başladığını açıkladı. Isıl harita baz alınarak belirlenen destek tutarının yıllık 900 lira ile 2. 500 lira arasında değiştiğini belirtti. Peki, 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek? "Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerinin şartları neler?

ÖDEMELER 900-2500 TL OLARAK GÜNCELLENDİ!

Bakan Yanık, yeni başvuru döneminde ev sahipliği yanında kiracıları da doğalgaz desteğine aldıklarını ve hane başı 900 TL ile 2 bin 500 TL olacak şekilde arttırdıklarını söyledi.

Kronik hastası, yaşam destek cihazı bulunan hanelere ise yüzde 5 ilave edileceği açıklatan Yanık, "3 milyar liralık doğalgaz desteği vererek vatandaşlarımızı karda, kışta sıcak bir yuvaya kavuşturmakta kararlıyız" dedi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Doğalgaz yardımı başvuruları 5 Eylül'de e-Devlet üzerinden başladı.

İhtiyaç sahibi olmak koşuluyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet eden, doğal gaz aboneliği bulunan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceği önceki dönemde açıklanmıştı.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz Tüketim Desteği'ne başvurular 'https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresinden başvuru yapılabilecek.

DOĞALGAZ YARDIMI  BAŞVURU ŞARTLARI NELER, KİMLER YARARLANABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi olan, doğal gaz altyapısı olan 647 ilçe ve beldede ikamet eden ve doğal gaz abonesi bütün vatandaşların destekten faydalanabileceğini dile getirdi.

Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? 2022 Çocuk Bileşeni ödemleri ne kadar? 12 ay sürecek desteği kimler alacak?

Aile Destek Paketi'ne başvuran hemen banka hesabına baksın! Bakanlık 1250 TL yatırmış olabilir!