Ekonomi

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam mı geldi? İşte yeni tarife!

Doğal gaz ve elektrikte yeni tarife açıklandı. Bunun üzerine Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam mı geldi? sorusu sorulmaya başlandı. İşte detaylar!Bu tarife 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak

Doğal gaz ve elektriğe yeni tarife getirildi. Bu tarife 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak. Peki Doğal gaz ve elektrik fiyatları artıyor mu?

İşte merak edilen ayrıntılar…

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA ZAM MI GELDİ?

Doğal gaz ve elektrikte yeni tarife belli oldu. BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, yeni fiyat mekanizması ile doğal gaz kullanıcılarına piyasa tabanlı, sürdürülebilir ve öngörülebilir bir fiyat yapısı sunulması hedefleniyor. Buna göre, 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere 2022 yılı ekim ayı doğal gaz toptan satış tarifesinde belirtilen müşteri gruplarının doğal gaz satış fiyatlarında, EPİAŞ tarafından işletilen Türkiye Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası'nda belirlenen günlük referans fiyatı baz alınacak.

ELEKTRİKTE TARİFE DEĞİŞTİ Mİ?

Elektrikte tüm abone gruplarının 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacak tarifeleri değişmedi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) faaliyet bazlı, nihai ve yeşil tarife tabloları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlayarak duyurdu.

Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) yayınladığı tarife tablosuna göre, ilk kademede bulunan mesken abonelerinin tarifesinde kilovatsaat başı fiyat 154,5575 kuruş, yüksek kademede yer alanların tarifesinde ise kilovatsaat başı fiyat 231,0380 kuruş oldu. İlk kademede bulunan ticarethane abonelerinin tarifesinde elektriğin kilovatsaat fiyatı 271,1004 kuruş, yüksek kademedeki kilovatsaat fiyatı da 360,9233 kuruş olduğu bildirildi.

Emekli aylığı ikinci kez taşınır mı? 4A, 4B ve 4C için emekli maaşı nasıl taşınır?

3 yıl dolmadan emekli maaşı taşıma nasıl yapılır?

Emekli promosyon ne zaman bitiyor?