Ekonomi

Doğalgaz desteği kaç ay verilecek? Doğalgaz desteği her ay mı ödeniyor?

Doğalgaz desteği ödemeleri vatandaşların gündemini oluşturuyor. Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyenler, bu ödemenin detaylarını araştırıyor. Bu bağlamda pek çok soru yanıtını arıyor.Bu işverenin inisiyatifine bırakılmıştır

Çalışanlara 1000 TL doğalgaz desteği her işverenin ödemek zorunda olduğu bir düzenleme değildir. Bu işverenin inisiyatifine bırakılmıştır. Peki Doğalgaz desteği kaç ay verilecek? Doğalgaz desteği her ay mı ödeniyor? İşte merak edilen soruların yanıtları…

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

7420 sayılı Kanunun geçici 1. maddesi gereğince, işverenler tarafından çalışanlara elektrik, doğal gaz ve diğer ısınma giderlerini karşılamak üzere 9 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanmış olan 7420 sayılı Kanunla çalışanlar ile ilgili önemli bir düzenleme getirilmişti.

Çalışanlara 1000 TL desteği her işveren çalışanlarına ödemek zorunda tutulmadı. Yani bu destek isteğe bağlı yapılacak.  Aylık toplam 1.000 TL’yi geçmeyen ödemeler istisna kapsamına alınacak. 1.000 TL’yi aşan kısım ise gelir vergisi ve SGK primine tabi tutulacak. Ödemeler 2023 Haziran ayına kadar devam edecek.

İşte doğalgaz desteğine dair merak edilen diğer ayrıntılar…

DOĞALGAZ DESTEĞİ KAÇ AY VERİLECEK?

Doğalgaz desteğinin hangi aylarda verileceğine dair detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. Yanık, “Başvurular 5 Eylül'de başladı. Normal koşullarda ev sahibi olma gibi şartlar bulunuyordu. Bu kapsamı daha da genişlettik, kiracılar da yararlanıyor. Kişinin, faturasını PTT'ye götürmesi yeterli olacaktır. Sayısı belirlendikten sonra ödemeler ekim-kasım gibi yapılacak" ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğalgaz yardımını başvuru yapan vatandaşlar alabilir. Doğalgaz desteğinin kapsamı bilindiği gibi genişletildi. Yeni başvuru döneminde ev sahipleri ile kiracılar da bu doğalgaz desteğinden yararlanabilecek. Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde doğalgaz desteği yardım ödemesinde bulunulacak.

DOĞALGAZ YARDIMI ELDEN ALINIR MI?

Doğalgaz yardımı nasıl alınır, elden alınır mı? soruları pek kişi tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Doğalgaz fatura desteği ödemeleri, başvurusu kabul edilen hak sahibi kişi veya kişilerin PTT kartına yatırılacak ve vatandaşlar ödemelerini PTT şubelerinden teslim alabilirler.

2023 emekli maaşları ne kadar oldu?

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

1999 öncesi emeklilik şartları nedir?