Ekonomi

Doğalgaz desteği nasıl alınır? Doğalgaz destekleri hesaplara yattı mı?

Faturası yüksek gelen vatandaşların merak ettiği ve arattığı doğalgaz desteği başvurularında son durum ne? Doğalgaz desteği başvuruları hesaplara yattı mı? Doğalgaz desteği nasıl alınır? İşte merak edilen o sorularını yanıtları...Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı söz konusu doğalgaz yardımı başvurularının Şubat ayında başladığını açıklamıştı

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgaz yardımı başvuruları vatandaşların en çok merak ettiği ve en çok arattığı konular arasında yer alıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı söz konusu doğalgaz yardımı başvurularının Şubat ayında başladığını açıklamıştı. Faturası yüksek gelen ve doğalgaz yardımı başvurusu yapmayan vatandaşlar başvuru şartlarını ve ödenecek tutarı merak ederken, başvuru yapan vatandaşlar ise ödemelerin ne zaman başlayacağını merak ediyor. 

Peki doğalgaz desteği başvuruları hesaplara yattı mı? Doğalgaz desteği nasıl alınır? Doğalgaz desteği başvuruları ne kadar? İşte merak edilen o soruların yanıtları...
 

DOĞALGAZ DESTEĞİ KAÇ TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgaz desteği ile ilgili yaptığı açıklamada “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediğimiz destek tutarımız 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek” ifadelerini kullanmıştı.

DOĞALGAZ FATURA YARDIMI NASIL ALINIR?

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve aratılan doğalgaz faturası desteği almak için kişinin, ihtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet edilmesi ve doğalgaz aboneliğinin bulunması gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuyla ilgili olarak şunları dile getirmişti: “Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak.”

Doğalgaz yardımları hesaplara yattı mı? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtları...

DOĞALGAZ YARDIMI HESAPLARA YATTI MI?

İhtiyaç sahipleri vatandaşların merak ettiği ve araştırdığı doğalgaz yardımının senede  iki defa olmak üzere mart ve ekim aylarında yapılması planlanıyor.

DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İhtiyaç sahipleri tarafından merak edilen ve aratılan doğalgaz yardımı başvuruları elektronik ortamda alınıyor. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından söz konusu başvuruların detaylı olarak inceleneceğini dile getiren Bakan Yanık, “Yapılacak değerlendirme sonrasında başvurusu kabul edilen vatandaşlarımız destekten yararlanmaya hak kazanacak” dedi.

Doğalgaz fatura desteği başvurusu nasıl yapılır? Mart ayı doğalgaz yardımı ne zaman ödenecek?

Doğalgaz fatura desteği 2022 yattı mı? eDevlet ile 2022 doğalgaz fatura yardımı başvuru şartları!