Ekonomi

Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?

Doğalgaz destek ödemesinden yararlanan vatandaşlar, Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacağını araştırıyor. İşte “Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?” sorusunun yanıtı!Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde doğalgaz desteği yardımı yapılacak

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğalgaz yardımı, yeni başvuru döneminde ev sahipleri yanında kiracılar da doğalgaz desteğine alabilecek. Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde doğalgaz desteği yardımı yapılacak.

İşte merak edilen diğer detaylar!

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Doğalgaz destek ödemesinin kapsamı genişletildi. Bu ödemeden artık kiracılar da yararlanıyor. Doğalgaz desteğinden yararlanmak için kişinin, faturasını PTT'ye götürmesi yeterli olacaktır. Sayısı belirlendikten sonra ödemeler ekim ile kasım gibi yapılacağı açıklandı. Belirtilene göre ödemeler ekim ya da kasım ayında hesaplara yatması bekleniyor.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz yardımı başvurusunun nasıl yapıldığı pek çok aile tarafından araştırılıyor. Doğalgaz Tüketim Desteği'ne 'https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' internet adresine girerek başvuruda bulunulabilir.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Doğalgaz yardımı başvuruları 5 Eylül'den itibaren e-devlet üzerinden yapılmaya başlandı. İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet eden yani yaşayan ve doğal gaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceği önceki dönemde açık bir şekilde açıklanmıştı.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Doğalgaz tüketim desteği için geçen yıl belirlenen şartlar ve nereden başvurulacağı bilgisi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yanıt verdi. Bakan Yanık konu hakkında, bu yılda bu şartların aynı şekilde geçerli olacağını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık daha önceden yaptığı açıklamada, Doğalgaz Desteği başvuruların e-Devlet internet sitesi üzerinden yapılacağını kaydederek, "Desteğimizden yararlanmak isteyenler, sistem üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doğru bir şekilde doldurarak başvurular yapabilecektir" diye konuştu.

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Doğal gaz ödemelerinin nasıl yapılacağına dair, ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağı bildirildi. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan vatandaşlar, PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanılabilir.

TOGG 1 yılda kaç tane üretilecek?

Emekli promosyon tarihi nasıl öğrenilir?

Ziraat Bankası emekli promosyonunda beklenen tarih açıklandı! Tüm emekliler yollara düşüyor! İşte detaylar!