03 / 05 / 2024

Doğalgaz faturasında mayıs uyarısı! 150 TL eksik ödeniyordu! Sona gelindi! Doğalgaz faturanız mayıs ayında böyle gelecek

Doğalgaz faturasında mayıs uyarısı! 150 TL eksik ödeniyordu! Sona gelindi! Doğalgaz faturanız mayıs ayında böyle gelecek

Ücretsiz doğalgaz uygulaması 1 Mayıs 2024  tarihinde sona eriyor. 150 TL'ye denk gelen 25 metreküp doğalgaz ücretsizdi mayıstan itibaren faturalar değişecek. İşte detaylar...



Yaklaşık 20 milyon haneyi yakından ilgilendiren doğalgaz faturaları için mayıs uyarısı geldi. 1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle ücretsiz doğalgaz uygulaması sona eriyor. 150 liraya denk gelen 25 metreküp doğalgaz faturaları mayıs ayında değişiyor. 

1 MAYIS 2024 TARİHİNDE SONA ERİYOR

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nisan 2023’te açıkladığı 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024’te sona erecek. 

Bundan dolayı 19,7 milyon haneye bu ay son kez 150 liraya denk gelen 25 metreküp doğalgaz ücretsiz olarak verilecek.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZDA SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’de keşfedilen 710 milyar metreküplük doğalgazın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisinde karaya çıkarılması töreninde yaptığı açıklamada konut abonelerinden 1 ay boyunca doğalgaz ücreti alınmayacağı ve 25 metreküplük kullanımın da 1 yıl boyunca ücretsiz olacağını açıklamıştı.

25 METREKÜP DOĞALGAZ ÜCRETSİZ KULLANILDI

Daha sonra yayımlanan kararname ile konutların yanı sıra ibadethane ve cemevi abonelerinin de bu müjdeden faydalanması sağlanmıştı. 

Bu kapsamda 19,7 milyon abone Nisan 2023’te doğalgaz faturası ödemezken, o tarihten bu yana da her ay 25 metreküp doğalgazı ücretsiz kullandı.

Doğalgaz faturasında mayıs uyarısı! 150 TL eksik ödeniyordu! Sona gelindi! Doğalgaz faturanız mayıs ayında böyle gelecek
DOĞALGAZA ZAM GELECEK Mİ?

Ücretsiz doğalgaz uygulamasının sona ermesi ile gözler faturalara çevrildi. Milyonlarca kişi mayıs ayında doğalgaz faturalarının ne kadar olacağını ve zam gelip gelmeyeceğini araştırıyor. 

Ücretsiz doğalgaz uygulaması kapsamında ilk faturaların tamamı devlet tarafından ödendi. Sonrasında ise 25 metreküpe kadar olan kullanım bedelleri bütçeden karşılanıyordu. Bu uygulamanın sonuna yaklaşıldı. Kararnameye göre bir uzatma da gündeme gelmedi. Bu da sonbahardan sonra artacak tüketimde yurttaşın faturalarında artışa neden olacak.

Ücretsiz doğalgaz desteği ne zaman sona erecek? 

Bakan Bayraktar açıkladı! Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi? 

Geri Dön