Kent Haberleri

Doğalgaz hangi ay bedava olacak? Bu ay doğalgaz faturası gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgazın ücretsiz olacağını açıklamasından sonra vatandaşlar "Doğalgaz hangi ay bedava olacak? Bu ay doğalgaz faturası gelecek mi?" sorularına yanıt arıyor. İşte merak edilen tüm detaylar... Vatandaşlar ise "Doğalgaz hangi ay bedava olacak? Bu ay doğalgaz faturası gelecek mi?" sorularına yanıt arıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgazın ücretsiz olacağının müjdesini verdi. Vatandaşlar ise "Doğalgaz hangi ay bedava olacak? Bu ay doğalgaz faturası gelecek mi?" sorularına yanıt arıyor.

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan, ücretsiz doğalgaz hakkında açıklamalar yapmıştı. Evlerde 'ücretsiz gaz müjdesi' Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, "Doğalgaz hangi ay bedava olacak? Bu ay doğalgaz faturası gelecek mi?" İşte detaylar....
 

Ahaber'de yer alan detaylara göre, "Doğalgaz hangi ay bedava olacak? Bu ay doğalgaz faturası gelecek mi?" sorularının cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. Başkan Erdoğan'ın konutlarda bir ay ücretsiz doğalgaz müjdesi sonrasında ücretsiz doğalgaz hakkında son gelişmeler merak konusu oldu. 

DOĞALGAZ FATURASI NE ZAMAN ÜCRETSİZ OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretsiz doğalgaz duyurusundan sonra detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24-04-2023 tarihinden 31/05/2023 tarihine kadar olan faturalarının tamamı ve 01-05-2024 tarihine kadar gelecek olan sonraki faturalarının 25 metre küpe kadar olan doğalgaz faturaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesi tarafından karşılanacak.

25 M3 DOĞAL FİYATI KAÇ TL?

25 metre küpe kadar olan doğalgaz faturalarının karşılanacağı detayının ardından 25 metreküp doğalgaz fiyatı merak ediliyor. 25 metreküp doğalgaz yaklaşık 115-120 liraya denk geliyor.

BOTAŞ'TAN İNDİRİM HABERİ!

Öte yandan Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında, 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldığını duyurdu.

Söz konusu detaylara göre, doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir indirim olmazken sanayi kolunda 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) konuya dair "Kuruluşumuzun Doğal Gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır." ifadelerini kullanırken "Bu kapsamda, 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır" açıklamasında bulundu.

Çiftçiye erken emeklilik müjdesi! Yüzde 20 daha yüksek maaşla yeni emeklilik reformu kapıda!

EYT'lilere vergi muafiyeti müjdesi! Resmen ödenmeyecek! EYT'lilerin vergi muafiyeti ne zaman başlıyor?