Kent Haberleri

Doğalgaz mayıs ayında bedeva olacak mı? Doğalgaz kaç ay ücretsiz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ücretsiz doğalgaz müjdesinden sonra vatandaşlar " Doğalgaz mayıs ayında bedeva olacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...Cumhurbaşkanı Erdoğan bedava doğalgaz müjdesini geçtiğimiz günlerde vermişti

Bedava doğalgaz müjdesinin verilmesinden sonra vatandaşlar "Doğalgaz mayıs ayında bedeva olacak mı?" Doğalgaz kaç ay ücretsiz?" sorularına yanıt arıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bedava doğalgaz müjdesini geçtiğimiz günlerde vermişti. 

Açıklamadan kısa süre sonra Bedava doğalgaz ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

1 ay ücretsiz 11 ay boyunca indirimli olacak doğalgaz için detaylar peş peşe geldi. 

Peki, bu ay fatura bedava olacak? Ücretsiz doğalgaz ne kadar sürecek? İşte ücretsiz doğalgaz ile ilgili tüm merak edilenler...

MAYIS AYINDA DOĞALGAZ FATURASI GELECEK Mİ? 

Doğal gazın ücretsiz olduğu bir aylık süreçte de vatandaşlara fatura gidecek. Faturada kullanım miktarı, tutar bilgileri bulunurken, "ödenmesi gereken" kısmında ise "sıfır" yazacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz gerekli yazıyı gönderdiklerini ifade ederek, "Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek" dedi.

Hangi sayaçların uygulamadan faydalanacağını açıklayan Yılmaz "Ön ödemeli sayaç kullanıcıları da uygulamadan yararlanacak" dedi.

Yılmaz bir aylık tüketimin tespit edileceğini ve akabindeki ay, o miktarda doğal gaz vatandaşların kartına ücretsiz yükleneceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da yaptığı açıklamada ise, "Karadeniz'de keşfettiğimiz yerli gazın sevincini milletimizin sevincini paylaşmak için ilk ay doğal gazı ücretsiz yaptık mı? Bu müjdemizle ilgili Cumhurbaşkanı kararını Resmi Gazete'de yayımladık." diye konuştu.

DOĞALGAZ NE HANGİ AY BEDAVA OLACAK?

Konut ve ibadethane abonelerinin 24 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasındaki faturalarının tamamı, sonraki 11 ay için de 25 metreküpe kadar olan kısmını devlet tarafından karşılanacak.

Faturalı aboneliklerin yanı sıra ön ödemeli/kartlı sayaçlarda da hem bedava gaz, hem indirim geçerli sayılacak. 25 metreküplük ücretsiz doğal gaz hakkı, bir sonraki aya devretmeyecek.

Doğalgaz indirimi geriye kalan 11 ay boyunca faturalara ortalama 120-130 lira olarak yansıyacak.

Merkezi ısıtma ile doğalgaz yapılan apartman ve sitelerde de doğal gazın ücretsiz olduğu ilk bir aylık süreçte, gaz ücreti kesilmeyecek. Devamındaki bir senelik süreçte ise her daire için o ilin tarifesine göre 25 metreküp gaza gelen tutar düşürülecek.

Evlenmek isteyenlere 150 bin TL verilecek! Evlilik faizsiz kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alıyor! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Başvuru şartları belli oldu!