Ekonomi

Doğalgaz nasıl daha az yakar? Doğalgaz nasıl yakılmalıdır?

Doğalgaz faturaları nasıl düşürülür, Doğalgaz nasıl daha az yakar, Doğalgaz nasıl yakılmalıdır? Bu sorular havaların soğuması ile birlikte şu aralar sıklıkla soruluyor. İşte detaylar!Vatandaşlar, doğalgaz faturalarının nasıl düşer? Doğalgaz nasıl daha az yakar? Doğalgaz nasıl yakılmalıdır? sorularını bu aralar sık sık sormaya başladı

Havaların soğumaya başlaması ve yavaş yavaş kış aylarına doğru ilerlerken, doğalgaz faturaları düşündürmeye başladı. Vatandaşlar, doğalgaz faturalarının nasıl düşer? Doğalgaz nasıl daha az yakar? Doğalgaz nasıl yakılmalıdır? sorularını bu aralar sık sık sormaya başladı.

İşte doğalgaz faturalarına dair sorulan soruların yanıtları…

DOĞALGAZ NASIL DAHA AZ YAKAR?

DOĞALGAZ NASIL YAKILMALIDIR?

Gece kapatılarak tasarruf ettiğimiz düşülmekte fakat ertesi gün ısıtmak için daha fazla enerji harcayacaktır. Gece daha düşük ısılarda tutmak gerek. Diğer yandan kombinin derecesinin, normal yaşam standartları için, normal sayılacak koşullar altında 22 derece, gece saatlerinde 17 ya da 18 olarak tutulması gerekiyor.

TAM OLARAK DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR OLDU?

Doğal Gaz Tüketim Desteği 3 milyar Türk lirası bütçe ile yola çıkıldı ve bu destek hayata geçirildi. Mart ve nisan dönemini kapsayan ilk döneme ilişkin ödemeler yapılırken, 331 bini geçecek şekilde haneye toplamda 114,2 milyon lira destek verildi.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal Gaz Tüketim Desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Doğalgaz yardımı almak isteyen kişiler 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurarak bu destek için başvuruda bulunabilir. E-Devlet sisteminin dışında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden de Doğal Gaz Tüketim Desteği başvurusunda bulunulabilir.

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Doğalgaz faturalarını artık böyle de ödeyebilirsiniz! Büyük kolaylık getirildi! İşte detaylar!

Adıma sosyal yardım var mı?